Linda Ågren coachar Alexiz Knöös inför årets tävling i Miss mermaid International.

Linda Ågren coachar Alexiz Knöös inför årets tävling i Miss mermaid International. Foto: Petra Knöös

Linda coachar årets deltagare i Miss mermaid International

Gör samtidigt svensk dokumentär om livet som sjöjungfru

KRISTIANSTAD.

För två år sedan var Linda Ågren från Degeberga en av de tävlande i Miss mermaid International i Egypten. I april åker hon ner till tävlingen igen men denna gången som coach för Sveriges kandidat, Alexiz Knöös från Malmö.

– Ja, det är snart dags och som national director i Sverige så har jag haft ansvar för att skicka en deltagare till tävlingen. Vi har inte haft någon deltävling här i Sverige då antalet utövare fortfarande är för litet för det. Men vi hoppas få upp intresset så att vi kan arrangera tävlingar även här i framtiden. Inför årets Miss mermaid International har jag tittat på en rad aspiranter och fokuserat mycket på fridykningen som är en stor gren i tävlingen men också på posering under vattenytan, berättar Linda Ågren.

Som coach kommer hon att vara med under halva tävlingen då inledningen krockar med SM i fridykning på hemmaplan.

– Jag tränar fridykning två dagar i veckan för att bli en bättre sjöjungfru och den 30-31 mars deltar jag i SM i fridykning i Uppsala vilket är en anledning till att jag kommer ner till tävlingen senare. Tävlingen i Egypten pågår den 31 mars till 14 april. Men jag har gett Alexiz tips inför tävlingen och hon har bra förutsättningar för att nå långt i tävlingen och vi siktar på att komma bland de tio bästa.

På plats i Egypten har Linda Ågren också ett svenskt kamerateam för inspelning av en dokumentär om livet som sjöjungfru.

– Det är verkligen en upplevelse att få vara med i den här tävlingen och det finns flera deltagare som varit med två gånger. Men jag känner att jag vill lämna arvet vidare och ge andra möjligheten att få vara med om det här. Jag lärde mig massor och fick många tips under tävlingens gång hur man blir en bättre sjöjungfru. Som coach får jag det bästa av två världar. jag får vara på plats och uppleva men slipper pressen som tävlingen också innebär. Samtidigt som vi ska spela in en dokumentär och jag ser faktiskt att intresset bland utövare av mermaiding växer även i Sverige, vilket är otroligt roligt.

Publicerad 17 March 2019 00:00