Centerbilen utanför spritbutiken har väckt mycket uppmärksamhet.

Centerbilen utanför spritbutiken har väckt mycket uppmärksamhet. Foto: Privat

Centerbilens spritresa en snackis på nätet

C-märkt lastbil användes till shoppingresa i Tyskland

KRISTIANSTAD.

Bilderna på några män som lassar in sprit från en bordershop i Tyskland har väckt mycket uppståndelse på nätet. Orsaken är att den ombyggda hästtransporten är full med dekaler för centerpariet i Kristianstad. Nu visar det sig att bilen ägs av en privatperson, och att centermärkena sannolikt kommer att tas bort.

Av
ANDERS G BERGQUIST

På söndagen lades bilder på en C-märkt bil ut i en facebookgrupp för centerpartister. "Centerpartiet i Kristianstad är och bordershoppar brännvin på Calles bordershop i vårt grannland Tyskland", skrev personen i inlägget.

"Tydligen vill även inte Centerpartiet betala vår löjligt höga skatt på varor. Jag undrar vad denna resan har kostat och vem som betalar för det", fortsätter inlägget.

Centerpartiet i Kristianstad blev tagna på sängen av uppståndelsen och har på Facebook förklarat att det inte är någon partifest som planerats, eller några skattekronor som gått till resan.

"Bilen användes i valrörelsen och ägs av en medlem. Efter valet lät partiet reklamen vara kvar. Det är inte lämpligt att den lånas ut för resor med syfte att inhandla alkohol utomlands även om detta är fullt lagligt. Vi ska givetvis se över hur vi tillåter Centerpartiets logotype användas framöver", skriver partiet på sin Facebooksida.

Publicerad 17 March 2019 00:00