Andreas Jonsson tar med sig Louise Hoffsten när han ger sig ut på turné i vår.

Andreas Jonsson tar med sig Louise Hoffsten när han ger sig ut på turné i vår. Foto: Emil Jonsson

Louise Hoffsten på scen med Andreas Jonsson – enda skånska stoppet

"Jag vill förmedla en känsla som förhoppningsvis får publiken att må lite bättre"

KRISTIANSTAD.

För två år sedan gjorde Andreas Jonsson & Wermland Big Band premiär i storbandsvärlden genom att ge sig ut på turné tillsammans med Rigmor Gustafsson. Nu är det drags för en ny turné och denna gången får de sällskap av Louise Hoffsten som också är med på det enda skånska turnéstoppet i Kristianstad den 6 april.

Hennes bredd, sångröst och musikalitet gör henne ihop med sitt eget sound från munspelet unik som artist.

Hur föddes samarbetet med Louise Hoffsten?

– Jag ville helst ha en kvinnlig gäst i första hand för att få till duetterna på de sätt man vill, Sedan är det väldigt viktigt för mig att alla som är med i mina produktioner brinner för musiken och att det alltid är det som är fokus. Louise har alltid känts som en äkta musiker för mig som verkligen brinner för musiken, trevlig att ha och göra med och båda fötterna på jorden. Att vi kör en del rock/blues gör ju inte saken sämre. För 7-8 år sedan så tog jag mig mod och frågade Louise efter en konsert på Göteborgskalaset om hon kunde tänka sig att gästa mina konserter vid tillfälle och nu 8 år senare jobbar vi ihop under min största produktion hittills vilket känns riktigt häftigt.

Vad blir det när man blandar Hoffsten och Andreas Jonsson?

– Man får en energi och glädjefylld konsert där jag tror och redan känner att kemin kommer funka väldigt bra mellan oss på scenen då vi har samma inställning till vad musik handlar, vilket är att förmedla en känsla som förhoppningsvis får publiken att efter konserten må lite bättre, få inspiration till att göra saker de kanske bara tänkt på innan samt ett jädra drag.

Vad kommer Kristianstadspubliken att få uppleva när ni går upp på scen?

– Vi kommer inleda med lite låtar från Sinatras storhetstid. Det blir lite eget av Louise samt att man kanske kan förvänta sig någon version från ”Så mycket bättre” vilket vi till stor sannolikhet är först att spela live med henne och ett storband! De kommer att få uppleva spelglädje och ett högt tempo men ändå med en tydlig röd tråd. Andra akten blir lite mer åt rock ’n’ roll/blues då vi tar oss an Elvis och Jerry Lee bland annat och en del eget av Louise samt en nyskriven låt av mig själv som ska bli väldigt spännande att framföra, de blir världspremiär.

Publicerad 15 March 2019 00:00