85 fotbollsspelare födda -06 har nu fått visa upp sig för MFF-akademin i Fjälkinge. Den 27 mars väntar ytterligare ett tillfälle för hälften av dem.

85 fotbollsspelare födda -06 har nu fått visa upp sig för MFF-akademin i Fjälkinge. Den 27 mars väntar ytterligare ett tillfälle för hälften av dem. Foto: Paola Nordgren

De gör upp om en plats i eftertraktade MFF-akademin

"De spelare jag sett hittills håller hög klass"

FJÄLKINGE.

Årets intagning till fotbollsklasserna på Fjälkinge skola och MFF-akademin är i full gång. Den 13 mars väntade provspel för en hälften av de sökande som då fick chansen att visa upp sina fotbollskunskaper för skolans tränare och Malmö FF.

– Det ser bra ut. Vi har 85 sökande till skolans tre klasser i år och kommer att plocka ut ungefär hälften som kommer att få visa upp sig vid ett tillfälle till den 27 mars, därefter väljer vi ut totalt 28 spelare som kommer att gå i akademin, berättar Ola Axelsson, rektor på Fjälkinge skola.

För de elever som kommer in väntar tre fotbollsträningar i veckan under skoltid utöver de ordinarie lektionerna.

– Malmö FF har höga krav även på vanliga ämne och har som grundmål att samtliga elever ska gå ut nian med behöriga betyg i alla ämne. Så en förutsättning för att vara med på träningen är att eleverna sköter sitt övriga skolarbete, säger Ola Axelsson.

I sommar blir också första kullen som gått alla tre år på Fjälkinge skola. I fjol gick samtliga nior ut med godkända betyg, vilket är målsättningen även denna sommaren.

– Vi tittar dock inte på betygen vid intaget utan det är helt fotbollsmässigt. Och vi tittar främst på teknik och spelförståelse och gör sedan en bedömning tillsammans både tränare och Malmö FF som alla har ett bra öga för det här. Och det har varit bra kvalitet i år hittills vad jag har sett och det är väldigt roligt att antalet sökande ligger stabilt. Vi är också den MFF-akademi förutom Malmös egen vid Swedbank Stadium som har flest sökande varje år vilket känns väldigt bra.

Under vecka 14 får de sökande sedan besked om de antagits eller inte.

Publicerad 14 March 2019 00:00