Boretts gamla lokaler görs nu om till djuraffär och målet är att Pernilla Svensson och sambon Markus Pålsson ska kunna uppna upp butiken den 20 maj.

Boretts gamla lokaler görs nu om till djuraffär och målet är att Pernilla Svensson och sambon Markus Pålsson ska kunna uppna upp butiken den 20 maj. Foto: Kristianstad kommun

Ny djuraffär slår upp i centrum

"Vi kommer att erbjuda ett fullsortiment men också en katt- och hundsalong"

KRISTIANSTAD

. Kristianstad har varit utan djuraffär i centrum i över tio år men från och med den 20 maj blir det ändring på det. Då öppnar nämligen Osbytjejen Pernilla Svensson och sambon Markus Pålsson Animalix i Boretts gamla lokaler på Nya Boulevarden.

Paret har över 20 års erfarenhet inom zoohandel och beskriver Kristianstads nya butik som en komplett butik med fullt sortiment med allt från foder till sällskapsfisk och aqua scaping.

På de drygt 500 kvadratmeterna som butiken nu ska börja ta form på så kommer man förutom djurartiklar också att erbjuda tjänster som hundtrimning, fysioterapeut för hund, massage och liknande.

– Det kommer att krävas en hel del renovering för att lokalerna ska fungera för vår verksamhet så kanske är vi något optimistiska när vi säger att vi öppnar den 20 maj men det år målet och det kanske blir så att vi öppnar ändå trots att inte allt är färdigt, säger Pernilla Svensson, som driver butiken tillsammans med sambon Markus Pålsson.

Förutom Kristianstadsbutiken så driver de sedan 20 år tillbaka zoobutik både i Osby och Älmhult och kommer att driva Kristianstad parallelt med dessa och därför tittar man just nu också på nyanställningar.

– Vi har tittat runt på orterna häromkring men fastande för Kristianstad och tror verkligen att Kristianstad behöver en zoobutik centralt. Vi kommer att satsa på ett fullsortiment, ett helt koncept. Vi kommer inte att ha hundkurser men en komplett hund- och kattsalong är målet. Vi kommer också att anordna temadagar och satsar mycket på "helkunder"”, berättar Pernilla Svensson.

Enligt hyresvärden Peter Thulin från Bröderna Persson är man glad att Animalix väljer att etablera sig i centrala Kristianstad vilket man tror är positivt för både stadskärnan och för Kristianstads djurägare.

Publicerad 13 March 2019 11:09