Datorhaveri på Yrkeshögskolan ställer till det för studenterna

I flera veckors tid har eleverna inte kommit åt sitt skolmaterial på skolans datorer

KRISTIANSTAD.

Yrkeshögskolan i Kristianstad har de senaste veckorna drabbats av datorproblem. Vilket har medfört att skolans elever inte kommer åt sina skolarbete eller dokument.

Ett 40-tal elever är berörde och det är främst de elever som går på bageriutbildningen och Snickarakademin, skriver Kristianstadsbladet.

Det eleverna inte kommer åt är skoldokument, anteckningar, ritningar och annat material som sparats på skolans datorer. Och informationen om vad som händer har varit knapp.

– Vi har inte fått någon som helst information om vad som händer eller vad som är på gång från kommunens sida. Men plötsligt var våra konton borta, och vi kunde inte komma åt våra skolarbeten, säger en person som Kristianstadsbladet haft kontakt med.

Enligt Kristian Davstedt kommunens enhetschef för IT inom barn- och utbildningsförvaltningen så beror problemen på att man bytt en lösning som i sin tur bidragit till att flera konton inaktiverats. Något man nu jobbar med att lösa.

– Vår förhoppning är att detta ska åtgärdas snarast. Men det finns en problematik kring detta. Google sparar och arkiverar inte sådant hur länge som helst. Det vi gör nu är att aktivera de gamla kontona. Men innan det sker måste vi säkerställa att eleverna inte har något nyskapat material på det nya kontot som försvinner om vi återaktiverar det gamla kontot, säger Kristian Davstedt till tidningen.

Publicerad 12 March 2019 08:34