Enligt fackförbundet är det glasklart att uppsägningen hade med ansökan om föräldraledigheten att göra.

Enligt fackförbundet är det glasklart att uppsägningen hade med ansökan om föräldraledigheten att göra. Foto. Adobe Stock

Ville vara pappaledig – blev av med jobbet

Företag stäms för brott mot föräldraledighetslagen

ÖSTRA GÖINGE. Pappan ville vara ledig med sitt barn och begärde föräldraledigt i samband med sommarsemestern. Företaget där mannen arbetade som säljare tyckte inte det var lämpligt och försökte få honom att ta tillbaka sin ansökan. När han vägrade sas han upp ifrån sin anställning med hänvisning till arbetsbrist.

Enligt mannens fackförbund Unionen är det glasklart att mannens uppsägning hänger ihop med hans ansökan om föräldraledighet. Detta då de båda händelserna låg nära i tid, rapporterar Kristianstadsbladet.

De skriver att mannen efter att han lämnat in sin ledighetsansökan kontaktats av företaget med en uppmaning om att ta tillbaka den. När mannen vägrade sades han upp från sin tjänst på grund av arbetsbrist.

Uppsägningen drogs dock tillbaka efter förhandlingar med fackförbundet, men då mannen strax därefter blev sjuk ville arbetsgivaren att han skulle bevisa att han verkligen var sjuk. Då han inte skickat in sjukintyg inom åtta dagar fick han ett nytt brev där det stod att de förmodade att han hittat ett annat jobb och önskade honom lycka till.

Företaget som är verksamt i Östra Göinge stäms nu i arbetsdomstolen med ett skadeståndskrav på 130 000 konor för brott mot föräldraledighetslagen och kollektivavtalets lojalitetsplikt, skriver tidningen.

Publicerad 11 March 2019 14:05