Magdalena Trollestad på Wellness Studio i Åhus laddar för en cykelfest den 30 mars, samtidigt som man samlar in pengar till förmån för Barncancerfonden.

Magdalena Trollestad på Wellness Studio i Åhus laddar för en cykelfest den 30 mars, samtidigt som man samlar in pengar till förmån för Barncancerfonden. Foto: Paola Nordgren

Cyklar tolv timmar i sträck för att rädda liv: "Härlig gemenskap"

Totalt 130 gym deltar i Spin of Hope

ÅHUS. Wellness Studio i Åhus är en av 130 gym i hela landet som den 30 mars cyklar tolv timmar i streck till förmån för barncancerfonden.

På en av cyklarna under evenemanget Spin of Hope sitter också instruktören Magdalena Trollestad.

– Ja, jag kommer att ta ett pass klockan sju på morgonen och ett klockan fem på eftermiddagen. Däremellan kommer jag att peppa de andra cyklisterna. Det är en härlig gemenskap den här dagen samtidigt som man får chansen att bidra till en bra sak, säger Magdalena Trollestad.

De har de senaste åren varit med och bidragit till Barncancerfonden genom att arrangera Spin of Hope.

– Det har alltid varit många som velat vara med och det är allt från privatpersoner som företag och medlemmar som cyklar. Du behöver dock inte vara medlem för att cykla den här dagen och du väljer själv hur många pass du vill cykla. Sedan varvar man med övriga i gruppen och peppar varandra under tiden man vilar. Det är otroligt roligt och det blir en väldigt bra sammanhållning under dagen som vi sedan avslutar med en "after Spin of Hope".

I fjol fyllde man totalt 17 av de 25 cyklarna som finns på Wellness Studio i Åhus något man hoppas slå i år.

– Ja, det hade varit häftigt om vi blev en full sal så självklart är det målet.

Publicerad 09 March 2019 00:00