Martin och Carina Skoog blir ägare till Lilla Torgs nya restaurang Smaca.

Martin och Carina Skoog blir ägare till Lilla Torgs nya restaurang Smaca. Foto: Kristianstad kommun

Ny restaurang öppnar upp på Lilla Torg lagom till sommaren

Restaurang Smaca kommer att erbjuda något för alla

KRISTIANSTAD.

Brothers gamla lokaler är nu rensade och Martin och Carina Skoog väntar nu på bygglov för att kunna göra om lokalerna till restaurang. Den 1 juni är målet att de ska slå upp dörrarna för Kristianstads nya restaurang Smaca.

– Ja, så fort vi får vårt bygglov sätter vi igång att bygga och det ska bli fantastiskt roligt. Förhoppningen är att det går fort så att vi kan komma igång så att vi kan öppna lagom till sommarsäsongen, säger Martin Skoog.

Och läget vid Lilla Torg känns enligt Martin Skoog helt rätt.

– Vi har tittat på flera lokaler i Kristianstad centrum tidigare men inte hittat någon lokal som känts helt rätt förrän nu. Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse och det hade varit härligt om vi kunde bygga ett Lilla Torg som i Malmö vilket jag tror bara hade varit till fördel för Kristianstad säger Martin Skoog.

Han har tidigare bland annat jobbat på Hotell Skansen i Båstad och på Fiskekrogen i Göteborg och är idag restaurangchef på Araslövs golfkrog. Den nya restaurangen kommer att ha 70 sittplatser inomhus och under sommarsäsongen även en större uteservering på Lilla Torg.

– Vi kommer att satsa på bra närproducerad mat i alla prisklasser. Det kommer inte bli något brett utbud istället kommer vi att byta meny ofta. Jag vill skapa ett ställe för alla och därför kommer jag också att erbjuda något för alla prisklasser eftersom jag tycker det är viktigt att man ska kunna ha råd att gå ut och äta med hela familjen, förklarar Martin Skoog.

Publicerad 08 March 2019 10:00