Det återstår att se om fjolårets vinnare IFK Kristianstad kan försvara guldet även i år.

Det återstår att se om fjolårets vinnare IFK Kristianstad kan försvara guldet även i år. Foto: Daniel Modig

Eliten på plats på Åhus Beach även i sommar

Storlagen ser ut att trivas i Åhus

ÅHUS.

När årets elitklasser presenteras inför sommarens Åhus Beach festival så är det flera av de tidigare finalisterna som åter igen är på plats i sommar.

Av
Paola Nordgren

De två finalisterna från sommarens spel, SG Flensburg-Handewitt och regerande Åhus Beach-mästarna IFK Kristianstad, är klara på herrsidan. På damsidan väntas København Håndbold vara på plats i Åhus i sommar med inte mindre än fem svenska landslagsspelare i laget.

– Elitklassen är mycket värdefull för oss och framförallt ser vi hur mycket det uppskattas av alla barn, ungdomar och familjer som får se och träffa sina idoler under väldigt trevliga former, säger Åhus Beach VD Mats G Jönsson.

Och precis som vanligt är IFK Kristianstad också en av deltagarna. Med totalt åtta SM-guld genom tiderna är de också tippade som stora favoriter att vinna både serien och SM-guld även denna säsongen.

Flensburg ligger också i topp i Bundesligan och har vunnit elitklassen i Åhus Beach totalt sex gånger. Flensburg har också flera kända svenska landslagsspelare med i truppen som Jim Gottfridsson, Hampus Wanne , Simon Jeppsson och Tobias Karlsson.

Publicerad 18 February 2019 09:30