Tilda Colleen är en av 60 handbollstjejer som nu är uttagen till riksläger i Halmstad i april.

Tilda Colleen är en av 60 handbollstjejer som nu är uttagen till riksläger i Halmstad i april. Foto: Magnus Clarén

Ett steg närmare landslaget för Tilda och Naomi

Riksläger väntar i april

KRISTIANSTAD.

Det mesta i Tilda Colleens liv kretsar kring handboll, precis som för lagkamraten Naomi Olguin Jönsson. I snart tre år har de gått i handbollsklass på Slättängsskolan och i höstas gjorde de debut i Skånelaget. Och i dagarna blev de båda dessutom uttagna till riksläger för tjejer födda -03, där 60 tjejer ska göra upp om en plats i landslaget.

– Ja, det är mycket handboll men jag trivs med det och tycker det är precis lika roligt nu som när jag började som 9-åring, säger Tilda Colleen.

Att nu ha blivit uttagen till riksläger ser de båda fram emot men är samtidigt medvetna om att konkurrensen är stor.

– Jag har ju mött många av de här tjejerna och känner en del men det ska bli otroligt kul att få träna ihop i april när det är dags för riksläger och jag ska göra mitt bästa för att ta en plats i landslaget, säger Tilda Colleen.

Och just landslaget är något som Tilda Colleen ser som ett av sina långsiktiga mål.

– Det är klart att det hade varit en dröm att bli uttagen och genom att ha kommit med på lägret så är man ju också ett steg närmare. Men det kommer att vara mycket spel och många tester så det är klart att man är lite nervös, samtidigt ser jag fram emot att få en chans att utvecklas ytterligare.

I skolan tränar de båda handboll tillsammans med killarna, något Tilda själv märker har stärkt henne på flera plan.

–Det blir ett tuffare spel och hårdare motstånd. Men det har bara varit positivt och det har också gjort att jag själv utvecklats och nu vågar vara mer fysisk och hellre går på genombrott än skjuter utifrån som jag kanske gjort tidigare.

Till vardags spelar tjejerna dessutom med Kristianstad HK och laget har hunnit blir ett sammansvetsat gäng som har vunnit en rad cuper och är svårslagna vilket delvis också är Naomi Olguin Jönsson förtjänst då det är hon som vaktar målet.

– Jag testade egentligen målvaktsrollen av en slump och tyckte det var väldigt kul och märkte dessutom att jag var bra på det, säger Naomi Olguin Jönsson.

– Ja och alla gör verkligen allt för att bli bättre och att vi är så sammansvetsade tror jag påverkar vårt spel. Men det är verkligen kul och jag har svårt att tänka mig ett liv utan handboll, säger Tilda Colleen.

Naomi Olguin Jönsson ser också fram emot lägret och hoppas på att kunna ta en landslagsplats.

– Det här är verkligen något man strävat efter. Och att få ta en landslagsplats hade betytt väldigt mycket. Det känns dessutom bra att vi är två stycken från samma klubb som kan stötta varandra.

Uttagna till riksläger:

Pojkar födda 03:

Hugo Rydberg, Simon Sommer, Melker Trobäck Nilsson, Liam Kjellman, William Andersson, Herman Josefsson, Isak Larsson, Albin Leyman Nilsson

Flickor födda 02:

Johanna Gunnarsson, Selma Jönsson,

Pojkar födda 02:

Albin LIndqvist Pihl

Publicerad 15 February 2019 07:30