Barnens egen drömidrottsplats ska nu förverkligas.

Barnens egen drömidrottsplats ska nu förverkligas. Foto: Mostphotos/genrebild

Arvsfonden bidrar med 1,6 miljoner till Degeberga Byalag

Bidraget ska främja psykisk ohälsa bland barn och unga

DEGEBERGA.

Degeberga Byalag kan nu tack vare bidrag från Arvsfonden förverkliga projektet om en mötesplats i byn för fysisk aktivitet. Något man hoppas ska främja fysisk och psykisk ohälsa bland barn och ungdomar i trakten.

– Det känns fantastiskt roligt att få det positiva beskedet. Det har varit en stor apparat för Degeberga byalag och det känns glädjefyllt att vi snart får spaden i backen och kan förverkliga puls-byn. Samarbetet runt projektet har fört föreningarna närmare varandra och efter Arvsfondens besked kommer hela det lokala föreningslivet att fira detta delmål . Detta skapar framtidstro för utvecklingen i vårt lokalsamhälle, säger Martin Hallingström, kassör Degeberga Byalag i ett pressmeddelande.

Bidraget på 1,6 miljoner är tänkt att gå till en spontan idrottsyta som man hoppas ska attrahera både barn och unga och kommer att vara tillgänglighetsanpassad så att även de med rullstol eller rullator ska kunna ta sig fram. Vilket också varit ett önskemål från de hundra barn i området man frågat och som har fått rita sina drömidrottsplats.

– Degeberga Byalags lokalprojekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att lyfta fram viktiga samhällsfrågor, men oftast saknas det pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Arvsfondens enhetschef Hans Andersson.

Publicerad 15 February 2019 10:15