Rollerna för höstens Guys and Dolls på Kristianstad teater är nu klara. Malin Karlsson gör rollen som Miss Adelaide.

Rollerna för höstens Guys and Dolls på Kristianstad teater är nu klara. Malin Karlsson gör rollen som Miss Adelaide. Foto: Pressbild

Huvudrollerna till Guys and Dolls är nu klara

Nya och gamla ansikte på scen

KRISTIANSTAD.

I höst sätter Underhållningspatrullen upp musikalen Guys and Dolls på Kristianstad teater. Och klara för huvudrollerna är nu Erik Espinoza, Karoline Dons, Johan Wikström och Malin Karlsson.

Av
Paola Nordgren

– Ja, nu har vi glädjen att presentera de fyra huvudrollsinnehavarna i UnderhållningsPatrullens uppsättning av Guys and Dolls som har premiär den 21 september. Ola Hörling svarar som vanligt för regin och ny musikalisk ledare och kapellmästare blir Lukas Elgmo, berättar Åsa Jensen producent.

Johan Wikström har blivit ett känt ansikte för musikalpubliken i Kristianstad bland annat och gjorde senaste rollen som ryssen Anatolij i Underhållningspatrullens uppsättning av CHESS i fjol. Johan har även gjort rollerna Georg von Trapp i sound of Music, Mr Warbucks i Annie, Lejonet i Trollkarlen från Oz och titelrollen i Dracula på Kristianstad Teater. Och har också haft en rad roller på bland annat Malmö Opera, Värmlandsoperan, Dalateatern och Göteborgsoperan.

Tillbaka på Kristianstadscenen är också Malin Karlsson i rollen som Miss Adelaide. Hon gjorde så sent som i höstas succé som tondöva divan Lina Lamont i Singin in the rain och har också synts i musikaler som Annie, Ronja Rövardotter och Rock of ages.

Erik Espinoza och Karoline Dons gör däremot både debut i Kristianstad men Espinoza debuterade på teaterscenen redan som 11-åring på Ystad Teater just i musikalen Guys and Dolls. Sedan dess har han tagit examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg och haft roller i uppsättningar som, Spelman på taket på Malmö Opera och varit understudy för Marius i "Les Misérables" på Wermland Opera.

Norskan Karoline Dons har studerat musikal vid Kulturama i Stockholm och läser nu en kandidat i musikal vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och har bland annat haft roller i West Side Story och Heathers The Musical. I höstens musikal gör hon rollen som Miss Sarah Brown.

Publicerad 14 February 2019 09:58