Foto: Privat

Planeringen av årets Art & fashionshow är nu igång

En konstshow med fokus på återbruk

ÅSUM.

I helgen som gick drog Art Queen igång säsongens förberedelser inför säsongens Art& fashion show som premiärvisas på scenen i Tivoliparken under påskafton innan den åker vidare utomlands.

– Ja, vartannat år när vi haft en ny show har vi premiärvisat den på hemmaplan och så även i år. Dessutom kommer vi att precis som vanligt också köra vår show under Kulturnatten här i Kristianstad innan vi åker vidare till Berlin och " Karnevalen der Kulturen", berättar Rebecca "Art Queen" Salomonsson.

I september hoppas man sedan på att få åka till Miami för RAW artists som gruppen uppträde för i Hollywood i september 2018, och kommer också för fjärde gången att delta under " Venice Beach Music Festival " i Los Angeles.

I år satsar dock showen ytterligare på återbruk och kommer att plocka det bästa från samtliga shower från 2013 och framåt.

– Vi tar det bästa från våra tidigare shower och lägger till lite nytt som kjolar, väskor, frackar och annan rekvisita. Alla konstnärerna kommer från Kristianstad och har som alltid lagt ner enormt med jobb på att skapa dessa outfits av återvinnings material och bland annat skapat en kjol av videoband, en koppartopp och gjort plagg i allt från vinkorkar, siden, blommor och papper och förhoppningsvis kan publiken bli inspirerade av att se våra outfits och vår show och själv göra sina egna outfits, säger Rebecca Salomonsson.

Publicerad 12 February 2019 10:36