Charlotte Svärd verksamhetsledare handelsstaden Kristianstad ser nu Kristianstads nya stadsfest som ett långsiktigt evenemang.

Charlotte Svärd verksamhetsledare handelsstaden Kristianstad ser nu Kristianstads nya stadsfest som ett långsiktigt evenemang. Foto: Paola Nordgren

Kristianstad får ny stadsfest

Efter diskussioner är det nu klart att Kristianstad får en ny stadsfestival

KRISTIANSTAD.

Efter diskussioner är det nu klart att det blir en ny stadsfestival i Kristianstad i sommar. Politikerna är dock inte helt positiva till eventuella öltält men den 10-13 juli är det klart att det i alla fall blir en stor scen på Stora torg, tivoli och marknadsgata bland annat.

Det blev ett ja för en ny stadsfest i Kristianstad och placeringen är precis som förr mitt i city.

– Alla i handelsstaden är mycket positiva till att det äntligen blir en stadsfest och det är ett glädjande besked som kom när man kom tillbaka efter föräldraledigheten. Handelsstaden arbetar mot en levande, attraktiv och stark handelsstad och detta blir en viktig pusselbit för att stärka vårt varumärke. Vi ser långsiktigt på detta, ett viktigt evenemang att utveckla tillsammans, säger Charlotte Svärd verksamhetsledare handelsstaden Kristianstad.

Kevin Andreasson blir den som kommer att stå som arrangör för Kristianstad Stadsfest. Enligt Kevin Andreasson är det ett långt arbete i vinter som ligger bakom tillsammans med kommunen.

– Det är så roligt att hela kommunen ställer sig bakom detta och att vi gör det tillsammans. Just nu håller vi på med program och samarbetspartners där vi ser att Kristianstad företags- och föreningsliv gärna kommer in med idéer och stöd till programpunkterna. Vi vill att hela Kristianstad ska leva under dessa dagar, säger Kevin Andreasson.

Om det då också blir aktuellt med öltält är dock tveksamt, skriver Kristianstadsbladet. Anledningen är att man inte vill riskera bus och fylla.

– Det är väl önskvärt att det händer saker i stan på olika sätt, det är alltid positivt. Men jag tycker att det hade varit trevligt med öltält, säger Per Ljungberg på Kippers till tidningen.

Flera andra krögare är också positiva till en ny stadsfest men poängterar också att mat-och dryckestält är en del av festivalstämningen.

Redan i veckan har Handelsföreningen ett första möta med arrangören för att bilda en styrgrupp.

–Det betyder mycket för staden att ha en stadsfest att få samlas kring. Det är viktigt att få ge tillbaka till våra kunder och besökare. Och betyder mycket även för näringen, säger Charlotte Svärd.

Publicerad 09 February 2019 00:00