Den 24 mars väntar bröllopsmässa i Västra Vrams kyrka.

Den 24 mars väntar bröllopsmässa i Västra Vrams kyrka. Foto: Mostphotos/genrebild

Stort intresse för lokal bröllopsmässa

Bröllopsyra på bröllopsmässa i Västra Vram

VÄSTRA VRAM.

När Västra Vrams kyrka planerar för våren är det med en alldelels egen bröllopsmässa i fokus. Intresset för mässan är redan stort och en rad utställare kommer att vara på plats för att bröllopssugna och nyfikna ska få ta del av allt som hör bröllopet till.

– Det är första gången som vi arrangerar en bröllopsmässa och responsen har redan varit stor. Förhoppningen är att detta blir så bra att vi kan göra det till en tradition, säger Katrin Sundelius kyrkoherde, Västra Vrams församling och som ansvarar för evenemanget tillsammans med Emelie H. Ahlquist.

Tanken från början var en gudstjänst med bröllopstema, där blivande brudpar skulle få träffa alla involverade, och få höra de psalmer som ofta spelas vid en vigsel för att underlätta brudparens alla val.

– När sedan kören fick frågan om att sjunga på gudstjänsten så var det en av medlemmarna som förslog en hel bröllopsmässa och då blev det så.

Runt 15 utställare har nu hört av sig och kommer att vara en del av mässan, från butiker med brudklänningar till festarrangörer och florister.

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss ett sådant här stort intresse. Förmodligen beror det på att närmaste bröllopsmässan finns i Malmö. Och även om vi inte kommer att bli lika stora som Malmömässan så kommer här finnas en hel del. Dessutom kommer Ängla Sigfridsson och Hanna La Fleur att sjunga passande bröllopssånger. Och vi hoppas att det inte bara kommer blivande brudpar utan även de som är nyfikna eller bara tycker det är kul att kolla på bröllopsklänningar.

Publicerad 08 February 2019 11:58