Anmälningarna för årets handbolls- och fotbollsfest på Åhus beach har redan börjat trilla in.

Anmälningarna för årets handbolls- och fotbollsfest på Åhus beach har redan börjat trilla in. Foto: Daniel Modig

En rad nyheter inför sommarens Åhus beach

Klasserna börjar dessutom redan fyllas på

ÅHUS.

Inför sommarens Åhus Beach presenterar man nu en rad nya samarbeten och nyheter för året. Allt för att få eventet att växa ännu mer.

Av
Paola Nordgren

Förutom att man inlett ett samarbete med Köpenhamn Handboll för att få fler danska ungdomslag till Åhus så har man också skrivit på huvudsponsoravtal med Sparbanken Skåne de kommande tre åren. Samtidigt har också Kristianstad kommun lovat en satsning kring infrastrukturen runt evenemangsstranden.

Enligt kommundirektör Christel Jönsson så är Åhus Beach och dess turneringar viktig för kommunen och de förbättringar kommunen planerar beräknas vara klara i april senast.

– Över 300 ungdomar är anställda hos oss under sommaren. Vi har 3 miljoner i utbetalda löner bara till sommarjobbare. Dessutom bygger vi upp en hel temporär stad på en strand. Utan våra partners och kommunens stöd är det vi gör varje sommar omöjligt att förverkliga, berättar Mats, VD Mats G Jönsson.

Förra sommaren deltog 1409 handbollslag vilket innebar närmare 18 000 deltagare. Och enligt Mats G Jönsson så har man redan nu över 750 lag anmälda och ett 100-tal lag till Åhus Beachfotboll festival. I fjol spelade 400 lag i Åhus Beachfotboll och målet i sommar är att få 550 lag till fotbollsturneringen och man kommer även i år jobba för att utveckla fotbollen ytterligare.

Istället för att avsluta eventveckorna med Åhus Beach Live så kommer man under samtliga kvällar under hela festivalen att avsluta dagarna med underhållning. Programmet för de olika kvällarna kommer att presenteras senare i vår.

Årets speldatum:

Åhus Beach Fotboll: 29 juni–5 juli.

Åhus Beachhandboll: 12 juli–21 juli.

Åhus Beach Live: 12–21 juli.

Handbollsfiesta: 22–23 juli.

Publicerad 05 February 2019 10:59