Lotta Salvin öppnar den 17 februari upp för inomhusloppis i Disponentvillan i Åhus.

Lotta Salvin öppnar den 17 februari upp för inomhusloppis i Disponentvillan i Åhus. Foto: Privat

Disponentvillan i Åhus blir loppis

Premiär för inomhusloppis den 17 februari

ÅHUS.

Under sommarmånaderna arrangerar Åhusparkens vänner bagageluckeloppis i Åhusparken. Lotta Salvin tyckte dock att det saknades en loppis under vinterhalvåret och öppnar därför upp en inomhusloppis i Disponentvillan i Åhus.

– Jag har gått förbi det här huset många gånger och tänkt att det hade passat bra för en inomhusloppis och ställde frågan till ägaren som tyckte det var ett bra förslag då han vill att lokalerna används. Därför öppnar vi nu den 17 februari upp för ett förstatillfälle, berättar Lotta Salvin.

Sedan Sommarlust stängde ner sin inomhusloppis har det saknats någonstans att stå och sälja sina saker på loppis inomhus.

– Jag har själv kånkat mina saker till diverse loppisar utomhus men det är inte roligt när man står och fryser. Att man får den här möjligheten inomhus underlättar för alla och blir det bra så hoppas vi att detta kan bli ett återkommande evenemang och något vi i så fall kommer att söka tillstånd för.

Enligt Lotta Salvin kommer det för en fortsättning att krävas ett 10-tal säljare på plats vid varje tillfälle.

– Vi vill att det ska kännas lönt både för säljare och köpare att komma hit. Därför har vi satt ett gräns vid tio säljare men vi tror på det här, folk vill gärna göra fynd till en billig peng, dessutom ligger det här med återbruk i tiden inte minst som årets julklapp 2018. Jag har redan också fått frågan om eventuella temaloppisar men som det ser ut nu är det inget vi har bestämt ännu.

Publicerad 05 February 2019 12:48