Pidde P släppte den 25 januari nya låten

Pidde P släppte den 25 januari nya låten "Kickar du så flippar jag" Foto: Paola Nordgren

Pidde P vill få publiken att dansa med ny låt

"Även om man inte spelar det så känner de flesta till danserna"

KRISTIANSTAD.

Pidde P tog inte bara landslaget med storm i somras utan hela svenska folket med sin VM-låt " Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva". Nu släpper han sin nya låt "Kickar du så flippar jag"

Låten som handlar om spelet Fortnite, men som inte syftar just på spelets innehåll utan på de danser i spelet som fått var och varannan människa att lära sig flossa, booogie down och Carlton`s dance bland annat.

– Ja, det här spelet är så sjukt stort och även om man inte spelar det så känner de flesta till danserna. Och även om man inte kan dansa så funkar någon av de här rörelserna att göra. Min låt handlar om dans och glädje och det är också det jag vill fokusera på i låten, säger Peter "Pidde P" Hedvall.

Även om låten skrevs redan i augusti har det tagit lite tid att få ihop allt praktiskt med musikvideo och passande tid för låtsläpp.

– Ja, jag kände att det var dags för en ny låt men det är mycket som ska passa. Det har tagit lite tid att få ihop allt i videon med dansare från Barbacka och Studio 14 i Hässleholm som satt danserna tillsammans med koreografen Kajsa Olsson och Attraction Film som filmat på olika platser här i Kristianstad.

Och så skymtar både Mat-Tina och kocken Tarec förbi och agerar föräldrar?

– Ja, jag ställde frågan och de tackade ja. Det är betydligt lättare med sådana grejer sedan VM-låten kan jag väl säga, där släppte en hel del.

Hur ser det ut framöver med låtar och turné?

– Jag har en hel del nya grejer på gång. Men det är bara kul. Jag är sådan som person att jag måste ha många bollar i luften för att jag ska fungera. Just nu letar jag bland annat också en DJ som kan följa med mig på turné i sommar så att vi ska kunna göra en bättre show på scen.

Publicerad 02 February 2019 00:00