Trafikverket påbörjar nu processen med att rekrytera 100 nya medarbetare.

Trafikverket påbörjar nu processen med att rekrytera 100 nya medarbetare. Foto: Mostphotos/genrebild

Trafikverket storsatsar – anställer 100

Ett måste för att möjliggöra framtidens satsningar

KRISTIANSTAD

. För att kunna genomföra de satsningar man planerar för framtiden så anställer nu Trafikverket i Kristianstad ett hundratal nya medarbetare.

Av
Paola Nordgren

– Vi är inne i en tillväxtfas. Just nu gör vi stora satsningar på infrastrukturen och därför söker vi en mängd olika kompetenser till vårt regionkontor i Kristianstad, det rör sig om allt från utredare till specialister och projektledare, säger Roger Essbrant, HR-chef på Trafikverket i ett pressmeddelande.

För att möjliggöra denna satsning men också för att kunna utöka den statliga närvaron ute i landet påbörjas nu rekryteringen av 100 nya medarbetare till Kristianstadskontoret.

Enligt Trafikverket så strävar man efter att ha en robust, miljöanpassad och pålitlig transportinfrastruktur som ligger i framkant när det gäller innovativa och effektiva lösningar. Det ta var också något som regeringen slog fast vid och som står fast under 2018-2029.

Roger Essbrant ser också pendlingsmöjligheterna i regionen som en fördel och förhoppningen är att Trafikverket kan locka nya medarbetare också från sydligare delarna av Skåne, Blekinge och södra Småland till Kristianstad.

Publicerad 01 February 2019 09:54