Det var en glad och rörd vinnare som fick ta emot priset, Årets eventskåning 2018.

Det var en glad och rörd vinnare som fick ta emot priset, Årets eventskåning 2018. Foto: Pressbild

Jesper Håkansson utsedd till årets eventskåning

Tävlings- och eventansvarig för Kristianstad Karting prisades

KRISTIANSTAD. Det blev Jesper Håkansson, tävlings- och eventansvarig för Kristianstad Karting, som fick ta emot utmärkelsen som Årets Eventskåning 2018 för sina insatser att sätta Skåne på kartan.

– Kristianstad Karting har gjort ett fantastiskt fint arbete och har bidragit till att tusentals internationella besökare har fått upptäcka Kristianstad och nordöstra Skåne, säger Pehr Palm, VD för Event in Skåne på sin hemsida.

Det var vid Event in Skånes årliga prisutdelningscerermoni i Malmö som det slutligen avgjordes vem som var den riktiga eldsjälen i Skåne.

Jesper Håkansson och Kristianstad Karting fick ta emot priset med motiveringen:

– Det värmer så oerhört mycket att sporten man älskar nådde hela vägen. Och det är ett kvitto på att Kristianstad Karting har åstadkommit något bra. Vi är ett så jäkla bra gäng och jag blir rörd när jag tänker på de år vi jobbat ihop. Nu går resan vidare mot ett nytt EM i år, mitt sista som organisationschef. Jag kommer att finnas med även framöver men lite mera i bakgrunden. Och jag vill tacka alla som röstade. Det gjorde mig rörd, säger Jesper Håkansson.

"Med exceptionella framgångar i att attrahera stora internationella mästerskap, har Kristianstad Kartingklubb vuxit till ett av världens tävlingscentrum för karting med fyra internationella tävlingar årligen och utöver detta många internationella träningsdagar. Åsum Ring är rankad top 10 på listan över Gokart-anläggningar i världen och klubben har lyckats sätta Skåne och Kristianstad på den internationella motorsportkartan. Jesper Håkansson, tävlings -och eventansvarig på Kristianstads Kartingklubb, har varit drivande i arbetet och får här representera hela klubbens framgångsrika arbete i att dra internationella besökare till nordöstra Skåne".

Publicerad 31 January 2019 00:00