Eventansvarig Jesper Håkansson på Kristianstad Karting kan vinna pris som Årets eventskåning.

Eventansvarig Jesper Håkansson på Kristianstad Karting kan vinna pris som Årets eventskåning. Foto: Pressbild

Jesper Håkansson Kristianstad Karting kan få pris som årets eventskåning

KRISTIANSTAD.

Antalet eldsjälar minskar men det finns ett fåtal kvar som verkligen brinner för sin sak och har ett driv och en vilja att komma framåt. Några av dessa är nominerade till årets eventskåning 2018 och en av dem är Jesper Håkansson från Kristianstad Kartingklubb.

Han är som tävlings- och eventansvarig högst delaktig i de arrangemang som de senaste åren ägt rum på Kristianstad Kartigklubb och Åsum ring och som sett till att Kristianstad Kartingklubb vuxit till ett av världens tävlingscentrum för karting med 4 internationella tävlingar årligen och många internationella träningsdagar som drar både besökare och förare till Kristianstad. Efter ett framgångsrikt VM 2018 med rekordmånga anmälda förare har man även arrangerat tävlingar som Internationell ROTAX Karting, Swedish Karting Race, Official WorlCup training week och Grande Finale och banan är nu rankad bland de tio bästa banorna i världen.

Nu är Jesper Håkansson en av fyra som är nominerade till priset, Årets eventskåning 2018, ett pris som delas ut för sjunde året i rad och som fått ett stort intresse.

– Det betyder en hel del att vara nominerad till årets eventskåning. Men även om det nu blev jag som blev nominerad så kunde det varit ett antal personer på klubben som blivit det. Det är och har hela tiden varit ett lagarbete för att nå målen där en rad personer har varit förutsättningen för att lyckas. Det det gör mig samtidigt stolt att jag är en av de i klubben som bidragit till att göra detta möjligt, säger Jesper Håkansson.

Hur mycket tid har du lagt på kartingklubben?

–Projektet mot att bli en betydande organisatör startade redan 2010 med startskottet för vår nya anläggning som även globalt är en toppanläggning. Jag har själv lagt cirka 2400 timmar av min fritid på detta projektet. Och det är bara en bråkdel av alla de ideella timmar som investerats i kartingklubben dessa år av en rad drivna personer som vill att klubben ska lyckas.

För att Skåne ska fortsätta vara en ledande eventregion behövs drivande eldsjälar, och med Årets eventskåning vill man nu lyfta fram dessa hjältar och ge inspiration till framtida event och möten.

Den 30:e januari 2019 koras vinnaren på High Court i Malmö.

De nominerade:

Lotta Nordmark – VitiNord 2018

Mats Gunnarsson och Jonas Johansson - Torsjö Live

Jesper Håkansson - Kristianstad Kartingklubb

Mats Linde och Thomas Jönsson – FIFH Malmö för Malmö Open

Publicerad 15 January 2019 11:14