Näsby IF ser ut att få en tunn trupp inför 2019. Flera spelare väljer nämligen nu att lämna laget om de inte får igenom ett tränarbyte.

Näsby IF ser ut att få en tunn trupp inför 2019. Flera spelare väljer nämligen nu att lämna laget om de inte får igenom ett tränarbyte. Foto: Mostphotos/genrebild

Massflytt från Näsby IF

NÄSBY.

Träningar där tränaren inte dyker upp. Brist på övningar på träningarna, spelare som tar ut laget till matcher, och laguppställningar som saknas inför match. Nu har merparten av spelarna i Näsby IF tröttnat på tränaren Sejdi Bajramis sätt att leda laget och kräver att han avgår.

Det har varit stor turbulens i Näsby IF och starka reaktioner från majoriteten av spelarna ända sedan 2016 då Sejdi Bajrami gick in som tränare för laget. Men under hösten har det även gått ut över spelet och resultaten har uteblivit.

– Man kan väl säga att vi har fått nog. Det är inte meningen att man ska komma till träningen och tränaren inte dyker upp, att vi spelare själva får hålla i övningarna och att det är vi själva som ska ta ut laget inför matcher eller att vi ska behöva skriva ut laguppställningar och matchinfo inför matcherna. Hans ledarstil fungerar helt enkelt inte i Näsby IF- Dessutom har han vid flera tillfällen fryst ut vissa spelare, vilket varit rena mobbingen, säger en av spelarna. Majoriteten av spelarna håller med honom och ställer sig i en skrivelse också bakom åsikterna.

Ingen av spelarna som nu sagt att de slutar spela fotboll om styrelsen i föreningen inte lyssnar på dem vill egentligen sluta spela i Näsby IF enligt spelaren.

– Vi vill ju spela i Näsby IF men så som det är nu, det är inte hållbart. Trots att vi sedan 2016 gått upp två divisioner så fungerar det inte längre. Att vi lyckats gå upp är dessutom enbart spelarnas förtjänst, säger spelaren.

I torsdags i förra veckan hade spelarrådet slutligen ett krismöte med A-lagsansvarig Enver Selimaj och tränaren där man enligt spelaren fått löfte av A-lagsansvarig att han skulle lyssna och vara objektiv inför vad spelarna hade för åsikter.

– Vi fick knappt komma till tals förrän A-lagsansvarig la skulden på oss spelare över läget. Vi vet också att han och Sejdi Bajrami är vänner privat och det gör det svårt att vara objektiv. Men nu handlar det om att ha ett lag eller inte. Vi är trötta på negativa rubriker och vill ha ett fungerande lag.

När övriga division fyra lag påbörjat försäsongen 2019 har Näsby IF fortfarande en paus. Och nyförvärv lyser med sin frånvaro.

– Vi har flaggat för att vi behöver förstärka klubben när Drilon Hajdari och Rasmus Larsson slutade. Men har inte fått något gehör. Vi får inga svar från tränaren om när försäsongen ska börja och det gör att vi nu är flera stycken som väljer att sluta spela i Näsby IF trots att vi egentligen inte vill. Men är Sejdi Bajramis kvar, är vi ett tiotal spelare som slutar, det finns inget annat alternativ, säger spelaren.

Enligt Sejdi Bajrami har laget dock några nya spelare på ingång. Och laget är anmält till spel i division 4 även 2019.

–Jag har styrelsens förtroende fullt ut och så länge jag har det så fortsätter jag som tränare för Näsby. Jag vet att jag är speciell, precis som killarna i laget. Det är inte ett enkelt lag att leda men jag förstår inte helt deras åsikter. Självklart har man rätt till en åsikt och när jag varit borta från träningarna har jag varit iväg och dömt, vilket jag fått okej av från styrelsen. Att några spelare väljer att sluta är tråkigt men jag är inte ovän med någon och de är välkomna tillbaka. Men så länge jag har styrelsens förtroende kör jag vidare.

Hur långt sträcker sig ditt kontrakt?

–Året ut.

De spelare som nu lämnar Näsby IF: Amir Sadiq, Sanjin Tufek, Kadri Bucolli, Ali Al-Hamadi, Rikard Ibrahim, Yaser Ezat, Jakub Mesanovic, Besart Binakaj, Egzon Shala, Deeb Aqall och Hayder Layth. Utöver dessa spelare har Drilon Hajdari och Rasmus Larsson också sedan tidigare lämnat klubben.

Publicerad 14 January 2019 15:42