Både behövande familjer och de hemlösa i Kristianstad fick tack vare Julhjälpen Kristianstad julklappar till jul. Helena Bergh är tacksam att så många valde att bidra och hjälpa till.

Både behövande familjer och de hemlösa i Kristianstad fick tack vare Julhjälpen Kristianstad julklappar till jul. Helena Bergh är tacksam att så många valde att bidra och hjälpa till. Foto: Privat

Julhjälpen bidrog med 1000 julklappar

FJÄLKINGE.

Ett stort engagemang gjorde i julas att totalt 1000 julklappar kunde delas ut genom Julhjälpen Kristianstad till de familjer som inte hade råd att köpa klappar till sina barn.

– Vi har mött många fantastiska människor som ville skänka julklappar. Och det är otroligt fint att det finns så många hjältar runt om i landet med stort hjärta, säger Helena Bergh som är initiativtagare till Julhjälpen Kristianstad.

Lagom till jul fick de in runt 1100 julklappar och behovet var enligt Helena Bergh lika stort som förra året. De första julklapparna delades ut i slutet av november och de sista delades ut på julafton till de hemlösa på Café David. Detta filmades av SVT Rapport, som sedan sände inslaget på julafton.

– Behovet är stort och många hörde av sig även om jag vet att det bara var en liten del. Det finns så många fler som behöver hjälp men vågar inte eller skäms för att höra av sig. Det är så synd att vi inte når alla. Den 22 december fick vi in den sista ansökan från en familj som inte hade råd att köpa julklappar till barnen och det kändes skönt att Julhjälpen kunde rädda deras jul.

Vad gör ni med de drygt 100 julklappar som blev över?

– De har nu sparats för att delas ut under året till familjer som inte kan ge sina barn födelsedagspresenter eller behöver lite glädje i sitt liv. Gruppen på Facebook som hette Julhjälpen i Kristianstad 2018 heter nu Julhjälten i Kristianstad 2018/Vardagshjälten i stället.

Publicerad 14 January 2019 11:30