C4-climbing får i vår en helt egen hall för klättring.

C4-climbing får i vår en helt egen hall för klättring. Foto: Tom Holmquist

Ny klätterhall växer fram på Långebro

KRISTIANSTAD.

Kristianstads nystartade klätterförening C4 Climbing fick i början av december tillgång till sina lokaler och i vår hoppas man kunna öppna upp klätterhallen för allmänheten.

Lagerlokalen på Långebro har tidigare varit en däckhall och innan dess huserade ett tidningstryckeri i lokalerna. Men sedan i somras ha lokalerna stått tomma och C4 Climbings vice ordförande Anton Eriksson är nöjd över att föreningen nu äntligen är på gång med egna lokaler.

– Vi har tidigare haft en liten klättervägg i Kristianstad som funnits i skatehallen Tullen. Men det har saknats värme och vi har inte heller haft någon möjlighet att bygga ut där. Så att vi nu fått möjligheten till egna lokaler för inte bara att vi kan bygga fler väggar utan också att vi förhoppningsvis kan öka i antalet medlemmar, säger Anton Eriksson.

Föreningen som drivs helt ideellt väntar nu på ett antal mattor som ska läggas innan man kan inviga hallen men då väntar bland annat både boulderingväggar och repväggar.

– Allt tar lite tid när det görs ideellt, vi bygger på kvällar och helger men jobbar så fort vi kan. Men när vi öppnar kommer vi att kunna erbjuda klättring på fyra olika svårigheter, från nybörjare till mer avancerat. Och längre fram är målet att öka på med ytterligare väggar.

I dag har föreningen ett 70-tal medlemmar men med egna lokaler hoppas man under 2019 kunna öka till runt 200 medlemmar.

– Intresset för klättring har ökat de senaste åren och det är dessutom en väldigt bra träningsform både styrkemässigt och smidighet. Du tränar hela kroppen inte minst hjärnan.

Publicerad 10 January 2019 09:57