När företaget Årstiderna levererar matkasse så fokuserar de på grönt och ekologiskt.

När företaget Årstiderna levererar matkasse så fokuserar de på grönt och ekologiskt. Foto: Årstiderna

Ett grönt alternativ för Kristianstadsborna

KRISTIANSTAD.

Medvetenheten om vad man stoppar i sig ökar hela tiden. Ett företag som fokuserar fullt ut på ett grönt och ekologiskt alternativ är Årstiderna som numera också finns i Kristianstad och precis som en rad butiker nu erbjuder matkassar. Årstiderna har dock valt att göra en 100 procent ekologisk matkasse

Förra årets stora Sifo-undersökning Vegobarometern visade också att andelen svenskar som äter vegetariskt minst två gånger i veckan har ökat från 19 procent till 24 procent sedan 2016. Den främsta anledningen till varför fler väljer att äta vegetariskt är, enligt undersökningen, för miljön och klimatets skull. Det finns numera också en större medvetenhet bland svenskarna om hur deras matkonsumtion påverkar miljön och många är villiga att ställa om sina vardagsrutiner för ett mer hållbart levnadssätt.

– Vi har under en längre tid fått en hel del förfrågningar från Kristianstadsbor som vill att vi ska öppna i Kristianstad. Det har varit både via mejl och sociala medier men ibland även via telefonsamtal till vår kundtjänst med önskemål. Och för att kunna möta efterfrågan har vi nu startat upp i Kristianstad, berättar Rachel Seow Sosa, marknadschef för Årstiderna.

De ser också att det generellt ökar med efterfrågan för mer grönt i vardagsmaten.

– Det är roligt att kunna vara en del av en grön framtidsutveckling som vi själva tror på och verkligen brinner för, säger Rachel Seow Sosa och fortsätter, vi tror att saker som klimat- och miljömedvetenhet ökar och kommer att öka mer och mer i framtiden. och det i sin tur kommer att leda till att efterfrågan på ekologiskt och mer grönt kommer att fortsätta öka konstant.

Publicerad 08 January 2019 09:26