Med tema Västindien är Robin Linghage tillbaka i årets Talang.

Med tema Västindien är Robin Linghage tillbaka i årets Talang. Foto: Privat

Robin tillbaka i Talang

KRISTIANSTAD. Han var med i fjolårets Talang och buktalade för publiken. Vad Robin Linghage bjuder på i år vill han inte avslöja mer än att numret har inslag av Västindien. Men programmet har premiär den 11 januari och Linghage hoppas att han ska synas i rutan.

– Ja, förra året var jag med i reklamen som rullade för programmet men min medverkan syntes inte i rutan. Tyvärr så gillar juryn mest musik. Men jag gick upp på scenen och körde mitt nummer i fjol och var nöjd efteråt. Och det är väldigt kul att få komma med igen och jag är faktiskt en av få som fått medverka två gånger.

Vad fick dig att ställa upp igen?

– Det är fantastiskt kul att vara med i Talang och när frågan kom så tvekade jag aldrig. Jag är ju både magiker och buktalare. Tyvärr har Talang blivit för mycket Idol och då blir juryn svårflörtad. Jag älskar att stå på scenen och är inte alls blyg för att synas inför 750.000 tv-tittare.

Tror du juryn kommer att känna igen dig?

–Jag gjorde sminket själv förra gången och då blir det svårt att komma ihåg mig. Det skulle i så fall vara Batra som känner igen dialekten. Men jag hoppas kunna bjuda på en ordentlig show oavsett.

Det har blivit några program för dig genom åren, vad har varit störst?

– Helt klart Grillmästarna och sedan Talang på grund av de antal tusen som söker. I Grillmästarna kämpade jag och stod till slut i finalen, men åkte ut på grund av ett stekt ägg på grillfatet.

Publicerad 07 January 2019 15:24