Anneli Lovängen och Madeleine Valtersson hoppas att Kristianstad centrum ska få liv igen.

Anneli Lovängen och Madeleine Valtersson hoppas att Kristianstad centrum ska få liv igen. Foto: Privat

Butiken som tror på centrum: "Har inga planer på att stänga"

Noa Noas enda outlet finns i Kristianstad

KRISTIANSTAD.

Trots att de senaste åren inneburit att ett flertal butiker i Kristianstad lagt ner och stängt igen så finns de fortfarande de som tror på ett centrum i Kristianstad. En av dem är butiken Noa Noa.

– Det är så troligt tråkigt att se hur butik efter butik stänger. Och dessutom den oro som finns bland folk, över att fler butiker ska slå igen. Det är en sorg att se dessa tomma butiker. Därför känns det faktiskt stort att Noa Noa valt att lägga sin enda outlet i Sverige just i Kristianstad, säger Anneli Lovängen som jobbar i butiken.

Sedan drygt ett år tillbaka har man gjort om den ordinarie butiken till outlet. Vilket innebär att när säsongen är slut i landets övriga butiker så skickas kläderna som blivit över direkt till Kristianstad.

– Självklart märker vi av ett minskat flöde av människor i centrum, även om vi har en del stammisar, några ända från Karlskrona som kommer regelbundet. Många har dock fortfarande ingen aning om att vi är en outlet där man kan göra många bra fynd. Och vi får nästan dagligen oroliga frågor om vi ska stänga nu när vi säljer ut. Men vi är ju en outlet och säljer alltid ut och har inga planer på att stänga, säger Anneli Lovängen.

Publicerad 04 January 2019 11:11