Ulrica och Magnus Darin trivs i Kristianstad och att få driva sina verksamheter vidare.

Ulrica och Magnus Darin trivs i Kristianstad och att få driva sina verksamheter vidare. Foto: ABK/ Per Erik Tell

Två jubilarer satsar vidare i stadskärnan

KRISTIANSTAD.

Makarna Ulrica och Magnus Darin jubilerar på varsitt håll i sina lokaler i centrala Kristianstad. De är övertygade om en framtid för handelsstaden.

Magnus Darin firar 2o år med Conditori Fantasi och Ulrica Darin firar 25 år med frisörsalongen Klipp&Kryll. Och de är båda överens om att de tror på Kristianstads stadskärna även i framtiden.

– Ja, jag är helt övertygad om att centrum kommer att leva upp igen i framtiden. Men visst är det tråkigt med så många tomma lokaler som det finns just nu. Samtidigt tror jag inte det beror på C4-shopping utan mer på de senaste årens grävningar av gågatorna i kombination med internethandel. 2014 vann Kristianstad pris för årets stadskärna och därefter började kommunen gräva upp gågatorna, säger Ulrica Darin.

För Ulrica Darin som driver sin salong Klipp & Kryll i ABK:s Galleria Generalen så har just läget passat för en salong. Och även om hon sett butiker och handlare komma och gå så har hennes kunder fortsatt att hitta till salongen som dessutom byggts ut i tre omgångar.

– Ja, som salong påverkas vi inte så mycket av tomma lokaler. Våra kunder kommer ändå. Men visst saknar man det naturliga flödet och folk som bara passerar förbi.

Sin man Magnus Darin träffade hon när han gick konditorutbildningen i Göteborg 1989 och när hans utbildning var slut blev hon Kristianstadsbo. Han är dessutom tredje generationen konditor och pappa Carl-Iwar var den som en gång i tiden drev Darins på Östra Storgatan. När saluhallen öppnade i Riksens Ständer, för tjugo år tog Magnus Darin chansen och startade Conditori Fantasi tillsammans med sin bror.

Vad är det som gör att ni trivs så bra i Kristianstad centrum?

– Stan har självklart ändrats under 25 år. Men både hos oss och på konditoriet så har vi väldigt trogna kunder som återkommer, vilket är fantastiskt.

Publicerad 05 December 2018 00:00