Foto: Mostphotos

Polisanställd åtalas för bedrägeri

Av
Paola Nordgren

KRISTIANSTAD. En polisanställd kvinna åtalas för att ha försökt lura sitt försäkringsbolag på drygt 13 000 kronor i anslutning till en semesterresa. Enligt åklagaren försökte kvinnan få ut ersättning för resan med hänvisning till sjukdom. Åklagaren menar dock att resan avbokats innan hon tecknat tilläggsförsäkringen hos sitt försäkringsbolag.

Enligt försäkringsbolaget så ska kvinnan ha ringt och tecknat en särskild reseförsäkring hos bolaget. Dagen efter anmäler kvinnan till försäkringsbolaget att resan avbokats. Enligt polisanmälan ska avbokningen då ha skett samma dag och dessutom innan tidsmässigt försäkringen tecknats, vilket innebär att försäkringen då inte gäller för den aktuella resan.

Enligt försäkringsbolagets polisanmälan så anser dem att kvinnan medvetet tecknat försäkringen för att kunna få ut ersättning för den avbokade resan.

Kvinnan säger dock i förhören att avsikten inte var att få ut pengar från den nya särskilda reseförsäkringen utan höra om de hade rätt till ersättning från sin ordinarie försäkring då både sambon och deras barn ska ha blivit sjuka. Något som dock inte åklagaren håller med om. Åklagaren anser istället att bedrägeriet skett medvetet och åtalar nu kvinnan för bedrägeri.

Publicerad 05 December 2018 12:44