Fungerande belysning har varit ett problem så länge att de boende nu tröttnat. C4 Energi misstänker att det rör sig om en trasig kabel.

Fungerande belysning har varit ett problem så länge att de boende nu tröttnat. C4 Energi misstänker att det rör sig om en trasig kabel. Foto: Mostphotos

Boende anmäler släckta gatlampor – inget händer

"Är bara en tidsfråga innan det händer igen"

VIBY.

De boende längs med Norrevångsvägen och Legevedsvägen mellan Viby och Fjälkinge har tröttnat på att inte få något gehör från kommunen när det gäller belysning som inte fungerar.
– Vi har ringt och ringt men får bara besked att de antecknar problemet. Mer görs inte, säger Lasse Malmberg som bor i området.

Anledningen att de boende ringt till kommunen och påtalat problemet är att ett flertal gatlampor inte fungerat på flera månader.

– Här är folk som cyklar på den här vägen och barn som går till skolan. Att göra detta i totalt mörker är en stor säkerhetsrisk. För drygt ett år sedan blev ett barn påkört här och det är bara en tidsfråga innan det händer igen. Som det är nu är det mellan tio och femton lampor som inte fungerar, berättar Lasse Malmberg.

Enligt C4-Teknik finns det ett ärende gällande belysning som inte fungerar på de aktuella gatorna men sedan årsskiftet 2017/2018 så ligger allt belysningsarbete på C4 Energi.

Rickard Månsson på C4-Energi berättar att belysningen i det aktuella området har varit ett problem under lång tid.

– Vi har en lång historia med problem i området. Och belysningen där ute har kommit och gått. Vi har varit och lagat den ett flertal gånger och bytt komponenter utan resultat, vilket innebär att det troligen rör sig om ett signalfel. Därför kommer vi nu se över ledningarna de kommande veckorna. I värsta fall är det fel på kabeln som ligger under väg 118 och då måste vi hitta en ny lösning för att få belysningen att fungera, säger Rickard Månsson. .

Publicerad 04 December 2018 10:00