Ängla Sigfridsson och Alice Wilgotsson (längst till vänster) fick rollerna som Pepper och Duffy bland 300 sökande. Och gör nu två föreställningar varje helg på Nöjesteatern i Malmö.

Ängla Sigfridsson och Alice Wilgotsson (längst till vänster) fick rollerna som Pepper och Duffy bland 300 sökande. Och gör nu två föreställningar varje helg på Nöjesteatern i Malmö. Foto: Pressbild

Lokala musikaltjejer gör succé i Malmö

KRISTIANSTAD

. Ängla Sigfridsson och Alice Wilgotsson lever just nu sin dröm. Med varsin roll i musikalen Annie på Nöjesteatern i Malmö har de fullt upp till nästa sommar tillsammans med stjärnor som Nanne Grönvall, Thomas Järvheden och Anna Sahlene bland annat.

När föreställningen sedan drar vidare till Lorensbergsteatern i Göteborg i mars, så följer nämligen tjejerna också med. Ängla som Pepper och Alice i rollen som Duffy.

– Ja, det är nästan lite overkligt. Vi sökte till Malmö och att då få Göteborg på köpet är stort, säger Ängla Sigfridsson.

Både Alice och Ängla är dessutom väl bekanta med musikalen, då båda var med när Annie sattes upp på Kristianstad teater för fem år sedan.

– Ja förmodligen har vi haft nytta av det. Vi kunde ju låtarna sedan innan och även om storyn skiljer sig lite i Malmö så tror jag vi haft nytta av att känna igen handlingen. Samtidigt var det över 300 sökande till barnrollerna så det är fortfarande overkligt att de valde just oss, säger Alice Wilgotsson.

Hon har precis som Ängla Sigfridsson hel hel del scenvana och har bland annat haft roller i Sound of Music, Annie Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta på Kristianstad teater och Shrek på Malma Nöjesteater. På Änglas repertoar finns musikaler som Tarzan, Skönheten och Odjuret, Sound of Music, Annie, Trollkarlen från Oz, Bröderna Lejonhjärta, Ronja och All Shook up och de drömmer båda om att en dag få jobba med musikal, musik, sång och teater på heltid.

– Ja, att få sjunga och agera på scen såhär har varit och är värt alla resor fram och tillbaka till Malmö och att dessutom få spela med de här människorna som är med gör att man lär sig något hela tiden. Man blir dessutom som en stor familj och den sammanhållningen man får är svårt att beskriva. När man sedan klarat av en föreställning och får publikens applåder, det är en känsla som är det bästa som finns, säger Ängla Sigfridsson.

Musikalen Annie, från 1977, har tolkats i flertalet filmer och på scener runt om i världen. Och nu är det Malmös tur. Malmöversionen regisseras dessutom av Eva Rydberg som 2005 själv gjorde rollen som Miss Hannigan på samma scen. 2018 är det Nanne Grönvall som axlar rollen som Miss Hannigan.

Hur är det att jobba med Eva Rydberg?

– Man ser verkligen att hon gillar det hon gör, hon är proffsig och ger oss massor av tips. Visst innebär det en press att göra det bra när man jobbar med proffs men alla är så otroligt snälla och det ligger väldigt mycket träning bakom.

Vad är den största utmaningen?

– Att få in den rätta känslan, vilket inte har varit alls svårt på Nöjesteatern i Malmö.

Publicerad 03 December 2018 10:47