Årets sista låt för Zara&Jessica blev en jullåt.

Årets sista låt för Zara&Jessica blev en jullåt. Foto: Jannica Sjöström

Zara och Jessica släpper jullåten "Ge mig jul igen"

FÄRLÖV

. Zara Sigfridsson och Jessica Wetterstrand från gamla Sarek, väckte musiken till liv igen i somras då de tillsammans släppte sin första singel som Zara&Jessica. Året avslutar de nu med att släppa jullåten, "Ge mig jul igen".

–Vi ville gärna släppa en låt till innan årets slut och kände att en jullåt skulle vara roligt. När vi började skriva låten ville vi få med helheten med julen samtidigt som vi ville att lyssnarna skulle få känslan och själva måla upp en bild av den perfekta och vackra julen så som den ser ut när man stannar upp mitt i julstöket eller när man sitter ner och andas ut på julaftonskvällen och bara är i nuet.

Det blev jullåten, "Ge mig jul igen" och Zara Sigfridsson är inte helt oerfaren när det gäller julmusik. Familjen Sigfridsson släppte sitt eget julalbum 2016 med en rad välkända jullåtar och Emil Sigfridsson har även han skrivit egen julmusik som då också fick ta plats på plattan. De senaste åren har familjen dessutom fyllt Kristianstad teater varje jul när de bjuder in till en riktig julkonsert.

Kommer "Ge mig jul igen" att få ta plats på årets julkonsert med familjen?

– Ja, absolut. Den kommer självklart att höras även på Jul med Sigfridssons på teater.

Vad är den största utmaningen med att skriva julmusik jämfört med en vanlig låt?

– Den största utmaningen är att det är en så begränsad genre. Man vill inte att text eller melodi ska låta som någon annan jullåt. Men vill ändå att de klassiska julorden som människor känner igen och kan relatera till finns med. Det känns samtidigt viktigt att låten är lätt att ta till sig då det i regel är svårare att ta till sig en jullåt eftersom man är så traditionsbunden.

Vad betyder julen för dig?

– Julen för mig betyder att få finna lugn i de små stunderna. Vi har det som mest hektiskt under julen så det är viktigt att hitta de små tillfällena att njuta. Det betyder också mycket att få fira stilla tillsammans med familjen men också att inte glömma bort de de som inte har det lika bra och hjälpa så gott man kan via till exempel Julhjälpen i Kristianstad och liknande.

Publicerad 02 December 2018 00:00