Henrik är uppväxt i Åhus men bor till vardags i Marbella. Nu går han dock in och sponsrar evenemang på hemmaplan.

Henrik är uppväxt i Åhus men bor till vardags i Marbella. Nu går han dock in och sponsrar evenemang på hemmaplan. Foto: Paola Nordgren

Henrik Persson Ekdahl satsar en miljon i Åhus Beach festival

ÅHUS. I somras besökte den före detta Åhusbon Henrik Persson Ekdahl Åhus Beach festival och blev fascinerad av mångfalden och den familjefesten som evenemanget stod för. Det finns också hans tankar om att sponsra evenemanget att ta fart och nu är det klart att han går in med ett sponsoravtal på ett sjusiffrigt belopp.

– Även om jag bott utomlands under många år vet jag var jag kommer ifrån. Att stödja ett evenemang som betyder mycket för orten och som främjar sport och aktiviteter för barn ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker det är superhärligt att det finns personer som Mats som vågar satsa på små orter. Hela Kristianstad kommun gynnas av dessa evenemangen. Och det krävs eldsjälar, någon som kavlar upp skjortärmarna för att sådant här ska vara möjligt, säger Henrik Persson Ekdahl.

I dag är Henrik Persson Ekdahl partner i Optimizer Invest – ett grundarfinansierat investmentbolag som främst investerar i unga techbolag. Tillsammans med sina partners har han även startat stiftelsen Optimizer Foundation, som bland annat investerar i företag som hjälper barn. Nu väljer Henrik även att på egen hand sponsra Åhus Beach.

Med pengarna hoppas man nu kunna göra evenemanget ännu större, proffsigare och mer levande.

– Det är en ära att Henrik vill investera i våra evenemang och i sin barndomsort. Det finns en vision om långsiktigt samarbete och samtidigt brinner vi båda för att det ska finnas en mötesplats, präglad av glädje och gemenskap för alla, barn som äldre, i Åhus på sommaren, säger Mats G Jönsson grundare av Åhus Beach festival.

Publicerad 30 November 2018 09:03