Från och med den 1 december införs fri parkering på kommunens parkeringar under lördagar.

Från och med den 1 december införs fri parkering på kommunens parkeringar under lördagar. Foto: Mostphotos

Fri lördagsparkering väntar i Kristianstad centrum

KRISTIANSTAD.

För att främja centrumhandeln i Kristianstad så inför man nu gratis lördagsparkering på kommunens p-platser i centrum. Försöket med fri parkering kommer att fortsätta fram till någon gång i vår.

Önskemål om gratisparkering har funnits från flera håll. Nu blir detta verklighet och förhoppningen från kommunens håll är att verka för en bättre centrumhandel. Och Handelsföreningen i Kristianstad välkomnar beskedet.

– Nu gör vi ett försök med att slopa parkeringsavgifterna på lördagar med start i adventshelgen. Från kommunens sida är det en signal om att vi lyssnar på förslag och tycker att det är viktigt att prova olika sätt att skapa en levande stadskärna, säger tekniska nämndens ordförande Sven Nilsson.

Efter att diskussionerna böljat fram och tillbaka under en längre tid fattade tekniska nämndens ordförande ett snabbt beslut i veckan.

Enligt Sven Nilsson är man dock något skeptisk till om fri parkering ger den effekt man önskar men menar samtidigt att man nu testar för att se vilken effekt det medför.

FAKTA:

-Avgiftsbefrielsen gäller lördagar 1/12 2018 – 31/3 2019.

-I övrigt gäller alla parkeringsregler och tidsbegränsningar precis som tidigare.

-Privatägda parkeringsplatser har andra regler, så läs alltid informationen på skyltar och parkeringsautomater.

Publicerad 29 November 2018 00:00