Återvinningsstationer i Ovesholm och Österslöv stängs nu innan jul.

Återvinningsstationer i Ovesholm och Österslöv stängs nu innan jul. Foto: Mostphotos

Flera återvinningsstationer stängs

OVESHOLM/ÖSTERSLÖV.

Tidigare i höstas stängdes återvinningsstationen på Vilan ner efter en lång tid med nedskräpning. Nu stängs också två stationer i ytterområdena när markavtalet avslutas då man upplever att de inte används i den utsträckning som tidigare.

De återvinningsstationer som stänger innan jul är den i Ovesholm och på Odders väg i Österslöv.

– Det är såklart tråkigt att stänga två fungerande stationer men vi har märkt att de inte används så mycket längre. Självklart är det olyckligt att detta sker precis före jul, men på grund av alla helgdagar så måste de tas bort före jul om vi ska hinna till årsskiftet då avtalen går ut, säger Jenny Randborg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Att två fungerande stationer läggs ner beror på flera faktorer. Enligt Jenny Randborg är det dessutom svårt att hitta en ny plats att ställa dem på, därför blir de mindre orterna som Österslöv och Ovesholm nu utan.

– Det är möjligt att det kommer att göras en översyn ytterligare längre fram på fler orter men det är inget som är klart just nu. Att stänga stationer är egentligen inget vi vill. När det gäller Vilan hade vi dock inget val. Problemen där var så stora att vi inte hade något att välja mellan.

I dagsläget har problemen flyttat till Nosaby och Möllebacken, något man hoppas ska lägga sig.

– Det är alltid en svår avvägning om man ska stänga ner eller inte. Men det är inte ovanligt att problemen minskar efter ett tag och det hoppas vi att det gör i dessa områdena. Men blir det värre har vi inget annat val än att stänga dem, säger Jenny Randborg.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning. Större förpackningar kan fortfarande lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral, precis som vanligt.

Publicerad 29 November 2018 00:00