Jonas och Rebecca de la Motte och Herman Saming tillsammans med Anders Liljeqvist bjuder i februari på en rad svenska hits på Kulturkvarteret.

Jonas och Rebecca de la Motte och Herman Saming tillsammans med Anders Liljeqvist bjuder i februari på en rad svenska hits på Kulturkvarteret. Foto: Pressbild

De la Motte hyllar Svensktoppen

KRISTIANSTAD. I fjol bjöd Jonas de la Motte på en hyllad Ted Gärdestad konsert på Kulturkvarteret i Kristianstad. I februari är han tillbaka igen, med en hyllning till de svenska hitsen och bjuder då på en resa genom Svensktoppen.

Av
Paola Nordgren

– Det ska bli otroligt roligt att få göra det här igen. Vår plan är att vi ska hitta ett långsiktigt samarbete med Kulturkvarteret som varje år bygger på nya hyllningar. En person som i fjol eller ett fenomen som nu, vad det blir i framtiden får vi se. Det har inte funnits något återkommande konserttema i Kristianstad tidigare och nu vill vi skapa det, vilket är en superutmaning men väldigt spännande, säger Jonas de la Motte.

Precis som i fjol väntar totalt sex föreställningar, matiné och kvällsföreställningar. Och precis som i fjol förgyller man också föreställningarna med en barnkör.

– Ja, det var väldigt kul att få jobba med en egen barnkör i fjol och det uppskattades också av publiken så därför efterlyser vi även i år barn som vill vara en del av kören, berättar Jonas de la Motte.

Svenska hits innebär allt från Lill-Babs till Avicii, Lars Winnerbäck och Helen Sjöholm.

– Det är just detta som är så härligt. Svensktoppen innebär verkligen allt i musikväg och det är otroligt brett vilket gör det ännu roligare. Dessutom är mina kolleger på scen ett bra gäng och vi har stått på scen tillsammans sedan 2000 och vi älskar alla att få förmedla glädje på scen.

Publiken kommer enligt Jonas de la Motte få följa med på en tidsresa genom svensk musikhistoria tillsammans med honom och hans band under ledning av Anders Liljeqvist.

Publicerad 07 November 2018 07:30