Johan Svärd har polisanmält skadegörelsen på sin mur där någon klottrat med stora bokstäver.

Johan Svärd har polisanmält skadegörelsen på sin mur där någon klottrat med stora bokstäver. Foto: Privat

Fick sin mur mitt i villakvarteret nerklottrad

VÄ.

När Johan Svärd var ute och cyklade i kvarteret med sina barn för några dagar sedan upptäckte han att någon klottrat på deras mur. En inte allt för trevlig upptäckt då det innebär ett stort jobb att försöka få bort skadegörelsen innan Johan kan färdigställa muren.

– Ja, att man klottrar på offentliga väggar har vi sett på flera ställen här i Vä men när man gör det på privat egendom känns det verkligen inte okej, säger Johan Svärd.

Även om klottret bara sitter på en del av muren så kommer det att innebära en hel del arbete med att försöka rengöra muren. Förhoppningen är dock att den skyldiga ska träda fram och själv rengöra efter sig. Johan är dock tveksam om gärningsmannen kommer att höra av sig. Muren är dessutom relativt nybyggd och påbörjades 2017. Nu ska muren putsas men först väntar sanering så att muren kan göras helt färdig utan klotter som lyser igenom.

– Jag har polisanmält skadegörelsen men frågan är ju om de går vidare med ärendet, säger Johan Svärd.

Enligt vittne som gett sig tillkänna på Facebook så ska det vara en man i 25-30 års åldern som setts spraya samma ord och med samma färg på andra platser i området.

Publicerad 06 November 2018 09:45