Nu ärKristianstad kommuns nya bokbuss i rullning. Från vänster syns Ann Bågenheim, bibliotekarie, Eva Stjernfeldt, chaufför, Lotta von Bülsingslöwen, kulturstrateg, Birger Carlsson, chaufför, Tobias Hjertzell, bibliotekarie.

Nu ärKristianstad kommuns nya bokbuss i rullning. Från vänster syns Ann Bågenheim, bibliotekarie, Eva Stjernfeldt, chaufför, Lotta von Bülsingslöwen, kulturstrateg, Birger Carlsson, chaufför, Tobias Hjertzell, bibliotekarie. Foto: Kristianstad kommun

Kristianstads nya bokbuss är nu ute på vägarna

KRISTIANSTAD. I helgen var det premiär för Kristianstads nya bokbuss. Precis som tidigare är den lastad med böcker. Men är nu också utrustad med ny teknik och nya möjligheter.

Det nya mobila biblioteket kommer att rulla på vägarna i Kristianstad kommun och kommer även i fortsättningen att köra till ett 70-tal hållplatser och förutom böcker kommer den också att kunna erbjuda föreläsningar och teater bland annat.

– Att erbjuda olika sorters program är en självklar verksamhet för ett folkbibliotek. En bokbuss har dock begränsade fysiska möjligheter. Men med vårt nya mobila bibliotek når vi ut med program på fler orter i kommunen, säger Tobias Hjertzell, bibliotekarie på Kristianstads kommun i ett pressmeddelande.

Konstnären Danilo Stankovic har skapat den konstnärliga gestaltningen i bussen. Originalen till bokbussens exteriör och till det interiöra draperiet är utförda i akvarell på papper.

Publicerad 31 October 2018 13:33