Kristianstad har nu fått Purple Flag-certifiering för en tryggare och mer levande stad även de mörka timmarna.

Kristianstad har nu fått Purple Flag-certifiering för en tryggare och mer levande stad även de mörka timmarna. Foto: Paola Nordgren

Kristianstad fick certifiering för ett tryggare Kristianstad

KRISTIANSTAD. Kristianstad kommun har arbetet för en tryggare och trevligare stad under kvällstid. Nu får man därför som en av 20 städer i landet certifieringen Purple Flag för sitt arbete.

För att nå en Purple Flag-certifiering krävs ett samarbete på bred front med målet att skapa en tryggare och trevligare stad. Sedan Kristianstad fick utmärkelsen Årets stadskärna 2014 har utvecklingsarbetet fortsatt med fokus på hur centrum ska kunna locka till sig fler besökare även på kvällstid och kännas levande, trygg och attraktiv.

Den orangea staden kan med andra ord nu även lägga färgen lila på sin färgpalett.

Vid en ceremoni i Stockholm fick kommunalrådet Pierre Månsson, ordföranden i Handelsföreningen Jan Jonsson, Handelsstaden Kristianstads verksamhetsutvecklare Eva Richter och kommunens projektledare Anders Magnusson ta emot certifikatet från organisationen Svenska Stadskärnor.

– Det här är ännu ett kvitto på att samarbete lönar sig. Vi behöver ett brett engagemang för att ytterligare stärka Kristianstads centrum och göra stadskärnan trygg och attraktiv under alla dygnets timmar, säger kommunalrådet Pierre Månsson i ett pressmeddelande.

Purple Flag startade som en rörelse för att förbättra städer på Irland och i Storbritannien 2012. I Sverige har metoden fångats upp av organisationen Svenska stadskärnor och ett 20-tal svenska städer har hittills certifierats. Det grundläggande målet för Purple Flag är en säker, trygg, attraktiv, jämställd och hållbar plats med ett variationsrikt kvällsutbud för alla.

Publicerad 29 October 2018 09:25