Douglas Nordenbelt kommer till Kristianstad den 16 november.

Douglas Nordenbelt kommer till Kristianstad den 16 november. Foto: Joachim Persson

En magisk föreställning med Douglas Nordenbelt

KRISTIANSTAD.

Till och med den mycket svårflörtade Alexander Bard fick vika sig och beskrev Sölvesborgsmagikern Douglas Nordenbelt magi som "Fräsch, ny och modern!"när han stod inför juryn i Talang tidigare i år. Nu gästar magikern Kristianstad och Kulturkvarteret.

För första gången någonsin sätter Douglas upp sin alldeles egen solo-föreställning Welcome to my life och kommer till Kristianstad den 16 november. Efter tolv år i branschen anser nämligen Douglas att det är dags att ta nästa steg och bjuda publiken på en lite större bit av sig själv och har i showen dessutom samlat sina bästa trick genom åren blandat med personliga inslag.

– Det har tagit mig nästan tolv år att skapa showen. Jag har försökt samla med det bästa av det bästa. Mina favoritnummer genom åren men också några nya grymma skapelser. Det blir en modern magishow med ny fräsch magi, berättar Douglas Nordenbelt.

Publiken kan med andra ord inte förvänta sig några kaniner i hattar eller itusågade damer. Douglas fokuserar istället på humoristiska nummer och interaktion med hela publiken. Och precis som juryn i Talang så så kommer publiken att få uppleva trick där publiken är högst delaktiga.

Douglas Nordenbelt är magikern och underhållaren som tog svenska folket med storm efter sin succé i TV-programmet Talang och hans trick har beskrivits som både fräscht modernt och det bästa man sett.

– Magi har varit en riktigt stor del av mitt liv, i nästan halva mitt liv har jag hållit på med magi. När det gäller Talang så var det TV4 som hörde av sig till mig, de kände till mina färdigheter och hade fått tips om mig och ville ha med mig.

Nu väntar din alldeles egna soloshow, Welcome to my life, hur är känslan?

– Det är fantastisk. Ibland får man nypa sig i armen att man faktiskt kan jobba med detta. Det har varit min dröm sedan jag lärde mig mitt allra första trick. Att jag nu får åka runt i hela Sverige och uppträda på olika event känns otroligt kul. Förhoppningsvis tar jag också vidare "Welcome to my life" och kör den i fler städer till våren, det ska bli grymt kul.

Publicerad 27 October 2018 00:00