Zara och Jessica tillsammans på musikscenen igen

KRISTIANSTAD/ÖRNSKÖLDSVIK

. Det har gått några år sedan Zara Kronvall Sigfridsson och Jessica Wetterstrand Sjöberg stod på melodifestivalscenen med Sarek. Nu är de tillbaka igen och har precis släppt singeln, En helt ny dag.

– Vi var uppe och sjöng på pridefestivalen i Stockholm i fjol och kände då att vi hade mer att ge och började prata ihop oss om att göra något ihop. Nu i maj bestämde vi oss för att släppa en singel och den 6 juli debuterade vi som Jessica & Zara med singeln, En helt ny dag, berättar Zara Kronvall Sigfridsson.

Reaktionerna har varit positiva och trots nerver inför singelsläppet så känner Zara Kronvall Sigfridsson att det nu är dags att fokusera på musiken igen.

– Vi gjorde ju melodifestivalen med Sarek 2004 så det är ett tag sedan. Därefter turnerade vi i många år innan vi runt 2010 bestämde oss för att lägga bandet på is. Vi hade svårt att få ihop det, jag hade precis fått tvillingar och bandmedlemmarna var utspridda över hela Sverige. Tiden räckte helt enkelt inte till då. Men nu känner jag och Jessica att det är vår tur.

Önskan om att göra något ihop är något som bara växt och tillsammans med Ylva och Linda Persson som jobbat mycket med Eurovision som låtskrivare och producenter så planerar de nu för framtiden.

– Låten, Genom eld och vatten har fått en stor spridning de senaste åren, och blivit nästan lite kult, vilket är fantastiskt roligt. Vår nya singel innebär även den lite etnokänsla även om vi har satt vår prägel på den och nu gör vår egen grej.

Framtidens planer innebär troligtvis en hel skiva. När den släpps är dock inte klart.

– Vi har planer, så mycket kan jag säga. Men vi är lite äldre och klokare nu och kan ställa lite krav. Det vi gör ska kännas rätt och det ska bli bra. Men det är inte omöjligt att det även blir lite spelningar längre fram men först väntar releasefest på Patricia i Stockholm den 15 juli, berättar Zara Kronvall Sigfridsson.

Publicerad 10 July 2018 00:00