Sista pusselbitarna läggs på Absolut Home

ÅHUS.

Den 4 augusti öppnar dörrarna till Absoluts nya besökscenter. Över 400 besökare ska man kunna ta emot om dagen.

Av
André Kvist

Det är fortfarande en präktig byggarbetsplats. Grävmaskiner och hjälmklädda människor i brandgula västar syns överallt. Ställningarna skymmer sikten och lyftkranen tornar upp sig ovanför det 115 år gamla tegelhuset.

Invigningen närmar sig med stormsteg. Förseningar, som husets undermåliga skick, har gjort att öppningen sker den 4 augusti för både restaurangen och upplevelsedelen.

– Det är ett ”Brand Home”, ett ställe där vi berättar om Absoluts historia som började 1879 med L. O. Smith. Vi berättar om våran produktionsfilosofi ”One Source” och ”One Community”, från ax till färdig produkt och människorna i samhället, berättar Johan Trollnäs, nybliven platschef.

Johan Trollnäs ser fram emot att bygget är färdigt och besökscentret kan öppna.

Johan Trollnäs ser fram emot att bygget är färdigt och besökscentret kan öppna. Foto: André Kvist.

Besökscentrets öppning innebär också jobbmöjligheter. Drygt 30 personer har redan anställts, bara någon enstaka vakans finns kvar att fylla. Utbildningarna är redan i full gång.

– Guiderna får mellan sex till åtta veckors träning innan. Det skulle jag säga är ganska unikt för ett besökscenter i Sverige.

De sista två veckorna i oktober och den första veckan i november stängs upplevelsedelen för att färdigställa bygget. Då ska även trädgården göras klar där man ska ha växter och örter som används i produktionen. Över 400 besökare om dagen kan få en guidad tur i fabriken när allt är på plats. Absolut hoppas på 30 000 besökare årligen.

Trycket på bokningar är redan högt, inte fullbokat, men dagligen kommer förfrågningar. Johan Trollnäs vill att alla besökare lämnar med ett leende på läpparna.

– Intresset är väldigt stort och nu får vi en möjlighet att för första gången visa upp det här för privatpersoner och bjuda in dem hemma hos oss, säger han.

Publicerad 06 July 2018 08:00