Aron öppnar upp Baron i Åhus hamn

ÅHUS.

Åhusbon Aron Albrektsson satsar fullt ut på hemmaplan och har precis slagit upp Baron i Åhus hamn. Ett ställe han beskriver som en avslappnad plats med något för alla åldrar.

– Vi kommer att ha glassbar och mat och bar på kvällarna och hoppas på ett opretentiöst häng i solen, säger Aron Albrektsson.

Han är i princip uppväxt i Åhus glassfabrik och med en pappa som är glasskungen själv så var det också självklart att det skulle säljas Ottoglass på Baron när Aron Albrektsson flyttade hem igen efter en tid på resande fot.

– Jag har saknat Åhus och älskar verkligen Åhus, stränderna och ålakusten. Samtidigt har jag saknat någon form av samlingsplats i Åhus med en härlig puls och det är det vi hoppas kunna bygga här. Besökarna ska få en utomlandskänsla och kunna känna sanden mellan tårna även här i hamnen. Och med det här vädret som vi hoppas fortsätter resten av sommaren så kan det inte bli bättre.

Förhoppningen är också att strandbesökarna samlas här för en after beach och svalkar sig med en glass eller mat och njuter av ett skönt hamnhäng. Med Baron är det också en dröm som nu går i uppfyllelse för Aron Albrektsson.

– Kärleken till kusten och stränderna här var det som fick mig att flytta hem igen. Det är vid stranden om morgnarna som jag samlar kraft och energi. Och jag tycker att det är viktigt att vi jobbar för att bevara det vi älskar.

Vad får man absolut inte missa i Åhus i sommar förutom Baron?

– Då bör man besöka Martins rökeri i Furuboda och även havet där, det är viktigt.

Vad hoppas du på inför sommaren 2018?

– En VM- seger och en fantastisk sommar med bra väder.

Publicerad 05 July 2018 10:39