Liv och rörelse på Korsholmen

Andra sommaren som krogägare för Marcus

BROMÖLLA.

På Korsholmen, granne med Ivösjön ligger Krog no2. Stället som funnits sedan 1940-talet lever i allra högsta grad kvar och Marcus Svensson hoppas kunna utveckla både stället och konceptet de närmaste åren.

– Ja, man får ta lite efter hand. Men det känns fantastiskt bra att jag blivit så väl emottagen av Korsholmsborna det har verkligen varit över mina förväntningar, säger Marcus Svensson som köpte krogen förra sommaren.

Då hade restaurangen och lokalerna vid Ivösjön stått tomma i några år och verksamheten länge legat ute till försäljning. Krogen som varit en del av Korsholmen i så många år och som Ivetoftaborna växt upp med.

–När jag åkte förbi stället en dag kände jag att det fanns en mening och jag har en stor respekt för stället som verkligen är värt att få drivas vidare. Och efter att ha hyrt verksamheten ett år så kunde jag äntligen köpa det, berättar Marcus Svensson.

I sommar blir med andra ord tredje sommaren som Marcus Svensson och hans team bjuder Bromöllabor och turister på räkfrossa, svenskt och europeiskt.

Under vårens färdigställdes också konferensrummet som nu hyrs ut till sällskap för möten och liknande och Marcus Svensson har arbetet med känslan att besökarna ska få känslan av känna sig som hemma.

– Ja, mitt mål är att gästerna ska känna det som att komma hem till mitt vardagsrum och samtidigt få njuta av god mat. I dag har vi de flesta matgästerna på lunchen men förhoppningen är att få lika många att komma även på kvällstid nu när vi under sommaren utökar öppettiderna.

Innan Marcus Svensson bytte bana och blev krogägare arbetade han som snickare. Men allergi innebar att han fick tänka om. När han inte längre ens kunde såga en bräda på grund av allergin insåg han att det var dags att byta bransch.

– Jag har alltid haft ett stort matintresse men det är tack vare sambon som vi kan göra det här som ett team, hon har 25 år i branschen och kan det här. Mitt ansvar är att ge gästerna en helhetsupplevelse från att de stiger in genom dörren och tills dess att de går igen och jag hoppas att vi får möjligheten att kunna utveckla Krog no2 ytterligare. Jag har tusen idéer, de ska bara förverkligas.

Publicerad 18 June 2018 13:50