Sommaräventyr för barn på högskolan

KRISTIANSTAD

KRISTIANSTAD. Högskolan Kristianstad arrangerar i sommar sitt alldeles egna ” Wild kids” på campusområdet. Från och med en 18 -27 juni får deltagarna följa med ut i rymden, experimentera i laboratorium, leta hajtänder och dinosaurier, utforska mat och utrota tandtroll.

På ett annorlunda sätt får barnen med andra ord en inblick i högskolans värld, och kanske också inspiration till att lära sig mer. Under sju dagar kommer 30 barn i åldrarna 10–12 år att få testa olika utbildningar och forskningsområden vägledda av några av högskolans lärare.

Under veckan kommer barnen också att delas in i lag och tävla mot varandra.

– Vi tog initiativet till Campus Kids för att visa barn på allt roligt och spännande som högre utbildning kan ge. De får en inblick i högskolans värld och ämnen som kan inspirera dem att läsa vid ett högre lärosäte i framtiden. Eftersom vi går ner i varv med campusverksamheterna sommartid så kan vi öppna upp för barn som har sommarlov. I år startar vi i lite mindre skala, med ambitionen att utöka med fler platser till kommande år, berättar Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad i ett pressmeddelande.

Publicerad 13 June 2018 14:22

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag