Tjuvarna grävde upp häcken: "Man tror ju inte att det är sant"

Paret tittade på tv när brottet skedde

ÖLLSJÖ. Under helgen den 8-9 juni satt Lisa och Stefan Persson och tittade på tv runt midnatt. När de såg något blått skymta förbi utanför fönstret undrade de vad de var för något.

När de gick ut för att titta vad det var såg de att stora delar av deras häck som markerar tomtgränsen var uppdragen och två män försvann iväg med blå sopsäckar fyllda med buskar.

– När vi kom ut såg vi hur de här männen sprang åt varsitt håll men kort därpå vände den ena då han inte kom längre. Vi började jaga efter åt samma håll i bara strumporna men de slängde säckarna och försvann, berättar Lisa Persson.

Marklägenheterna de bor i är relativt nya och buskarna har inte hunnit växa sig allt för höga. Paret bor i en av hörntomterna och de undrar om tanken var att tjuvarna skulle fortsätta även på nästa tomt eller om de var nöjda med dessa fyra säckar.

– Förmodligen har de blivit skrämda av något, då de hunnit packa ner våra buskar i sopsäckar med inte fick med sig alla säckar. Och den säck de fick med sig hittade vi slängd en bit bort. Men man tror ju inte att sådant här ska hända. Och varför snor man en häck?

När de ringde polisen var det lång telefonkö och de hittade inte heller gärningsmännen när de en stund senare körde en runda i byn.

– Man visste ju inte först om man skulle våga plantera ut häcken igen men det var vi ju tvungna att göra för att den skulle klara sig. Men vi uppmanar alla i området att hålla uppsikt om busktjuvarna skulle dyka upp igen.

Publicerad 11 June 2018 13:58

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag