Robert blir först med 7-eleven Deli i hela landet

Kristianstad blir teststad för ny deli

KRISTIANSTAD.

När Robert Pettersson öppnar upp 7-eleven Deli i Kristianstad den 22 maj så är det också premiär för konceptet i Sverige. Kristianstad blir med andra ord teststad för konceptet som man hoppas ska sprida sig.

– Jag tror stenhårt på det här konceptet och jag tror starkt på läget i Kristianstad. Så nu väntar vi bara på att få öppna upp nästa vecka, säger Robert Pettersson.

Totalrenovering av lokalerna har dragit ut på tiden vilket innebar en senareläggning av premiären med drygt en månad. Men nu är samtliga maskiner och diskar på plats och personalen likaså.

All mat kommer att lagas på plats och även om det sommartid ryms totalt 58 sittplatser så kommer man också att fokusera en hel del på "take away"

– Vi kommer att ha allt från mackor, till pajer, pizza och pasta och i stort sett all vår mat kommer man att kunna ta med sig om man önskar det. Och under dagen kommer vi att börja med frukost i våra diskar som sedan byts ut inför lunch och eftermiddag, berättar Robert Pettersson.

Förutom ny ägare för Sveriges första 7-elever Deli så driver han också Pressbyrån på stationen i Hässleholm, där han snart firar tioårsjubileum.

– Ja, jag kan Pressbyrån och den verksamheten kan man väl säga så när jag fick den här möjligheten med Deli i Kristianstad så var det bara att hoppa på den utmaningen. Jag har ett stort matintresse därför kändes den här verksamheten extra lockande, då det istället för försäljning här kommer att vara fokus på restaurang och cafébiten.

Robert började sin karriär på Statoil och Q8 och som nybliven Kristianstadsbo fick han jobb på Pressbyrån i Kristianstad. I januari 2009 blev han ägare till Pressbyrån i Hässleholm och om bara några dagar väntar nästa utmaning i Kristianstad.

– Det här blir något helt nytt för mig men också för de anställda. Så vi är lika gröna allihop, därför kommer jag nog att vara delaktig i alla bitar till att börja med. Och eftersom vi är först i landet så hoppas jag också kunna vara med och utveckla konceptet en hel del. Verksamheten i Hässleholm kommer sambon att ta över. Men jag kommer inte att släppa den helt.

I Danmark finns sedan tidigare fyra 7-eleven Deli och Robert Pettersson hoppas nu att fler tar efter även i Sverige.

– Men jag vet att många verksamheter har Kristianstad som teststad och jag har en bra magkänsla. Så¨nu väntar jag bara på att kunna köra igång, säger Robert Pettersson.

Publicerad 18 May 2018 10:39

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag