Årets MC-kortege till förmån för prostata

HÄSSLEHOLM.

För tre år sedan körde man för första gången McKortegen Mustachkampen mellan Tydingesjön och Hässleholm. Den 2 juni är det dags igen.

– Ja, vi kör precis som tidigare. Det har blivit lite av en tradition som vi hoppas kommer kunna fortsätta med så länge det finns ett intresse att delta, säger Anders Friis, Lille Mats MC-klubb.

Första året deltog 200 mc-förare i kortegen och i fjol steg antalet till 300 deltagare. I år hoppas man slå den siffran och bli över 300 förare.

– Det hade varit väldigt roligt om vi hade slagit rekord även i år. Men eftersom vi inte har något anmälningskrav så vet vi aldrig hur många som kommer. Men vi vet att intresset är stort, vilket känns bra, säger Anders Friis.

Och precis som tidigare så kommer de flesta deltagare från Skåne men också från Blekinge och Småland.

Årets kortege inleds som alltid vid Tydingesjön. Sedan går rundan mot Broby, Knislinge, Sörby, Vinslöv genom Ignaberga och sedan avslutas turen på Stortorget i Hässleholm.

– Vi har valt att ha avslutningen på Stortorget i år för att inte ta upp alla stans fik för vanliga gäster. Så vi kommer att ha fikan på torget samtidigt som vi kommer att få information från prostataföreningen. Ett viktigt ämne och en sjukdom som kan drabba vem som helst. Föreningen hjälper både drabbade och anhöriga som drabbats och det känns bra att vi kan vara med och bidra.

Enligt Anders Friis har man lyckats samla in runt 35 000-40 000 kronor varje år som går direkt till föreningen.

– Det är många företag som sponsrar och alla är positiva till att vi gör det här. Vi ser också ett stort motorcykelintresse, då folk gärna samlas längs vägarna för att titta när vi kör förbi, vilket är kul.

McKortege Mustachkampen är ett samarbete mellan Provite, Lille Mats MC-klubb, Yahama Custom Club & HessleCity

Publicerad 15 May 2018 10:29