Kristianstads bandlista är nu komplett

KRISTIANSTAD. Kristianstad Rockfest spikar lineupen till sommarens musikfest med en rad nya bandsläpp. Den 14 juli gästar förutom, The Sounds, Mustasch, Asta Kask, Elaine, Sonny Black, Wicked Wendy och Herr Gårman också Phil Campbell and the Bastard sons, Wastleland skills, Hedda Hatar, Breakout och Bomber.

Phil Campbell var tidigare gitarrist i rockbandet Motörhead men här har han skapat bandet tillsammans med sina tre sönder Todd, Dane och Tyla samt sångaren Neil Starr från State and empire. Bandet gav ut sitt debutalbum "The age of absurdity" i januari 2018.

Det svenska metalbandet, Wasteland Skills har spelat världen över men kommer i sommar till Kristianstad Rockfest för en spelning. Wasteland Skills jobbar på ett nytt album, och en ny Europaturné är på gång till hösten. Hedda Hatar är ett lundabaserat rockband bestående av fyra nittonåriga tjejer.

Med en punkig attityd blandar de också in indierocken och jobbar för en mer jämställd rockscen. De är nu aktuella med singeln “No:1” som innehåller låtar från det kommande debutalbumet. Kristianstadbandet Breakout kan publiken se även på Metallsvenskan i Norrköping och på Rockstage under Malmöfestivalen men den 14:e juli spelar de på hemmaplan. Rockbandet Bomber bildades för inte mer än ett år sedan men har redan börjat skapa ringar på vattnet

Publicerad 09 May 2018 00:00